gandw 02.01.2020 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Witam! Nie miałem nigdy okazji montować baterii ściennej. Ze ściany wychodzą rurki 1/2", przedłużkami są zlicowane ze ścianą, mają równy rozstaw 15cm i poziom - chyba są zrobione na takiej płytce montażowej (ale to nie mam jak sprawdzić, w każdym razie instalacja jest nowa). Czy baterię ścienną mogę zamontować na pakuły bezpośrednio do rurek czy muszą być najpierw mimośrody? Bo tam są jakieś uszczelki i nie wiem sam. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.01.2020 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Czy baterię ścienną mogę zamontować na pakuły bezpośrednio do rurek czy muszą być najpierw mimośrody? Bo tam są jakieś uszczelki i nie wiem sam. Na baterii masz gwint wewnętrzny i w kolanku/trójniku masz wewnętrzny. Jak sobie wyobrażasz ich bezpośrednie łączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 02.01.2020 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 W zestawie z baterią są mimośrody . I wkręcasz je w te przedłużki zlicowane ze ścianą .Do uszczelnienia można użyć pakuł + pasta lub taśma teflonowa . Do mimośrodów przykręcasz baterię . Uszczelki masz w zestawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 02.01.2020 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Na baterii masz gwint wewnętrzny i w kolanku/trójniku masz wewnętrzny. Jak sobie wyobrażasz ich bezpośrednie łączenie? nypel kiedyś widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.01.2020 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 nypel kiedyś widział Z pośrednictwem nypla to jest "baterię ścienną mogę zamontować na pakuły bezpośrednio do rurek"? Jeżeli tak, to tak samo bezpośrednio będzie z mimośrodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.01.2020 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Witam! Nie miałem nigdy okazji montować baterii ściennej. Ze ściany wychodzą rurki 1/2", przedłużkami są zlicowane ze ścianą, mają równy rozstaw 15cm i poziom - chyba są zrobione na takiej płytce montażowej (ale to nie mam jak sprawdzić, w każdym razie instalacja jest nowa). Czy baterię ścienną mogę zamontować na pakuły bezpośrednio do rurek czy muszą być najpierw mimośrody? Bo tam są jakieś uszczelki i nie wiem sam. Pozdrawiam! Załącz zdjęcie to będzie więcej wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.01.2020 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Ktoś z Was to kiedyś widział???!!!Rurka w scianie 1/2" a mimosrody to przejscówka 1/2" na 3/4".Baterie to 3/4" Z mimosrodami jest wygodniej bo zawsze da się to zmontować!Z redukcjami , jak 1mm nie tak to kafle pękaja. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 03.01.2020 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Dziękuję, już wszystko jasne, dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts