Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Nie miałem nigdy okazji montować baterii ściennej. Ze ściany wychodzą rurki 1/2", przedłużkami są zlicowane ze ścianą, mają równy rozstaw 15cm i poziom - chyba są zrobione na takiej płytce montażowej (ale to nie mam jak sprawdzić, w każdym razie instalacja jest nowa).

Czy baterię ścienną mogę zamontować na pakuły bezpośrednio do rurek czy muszą być najpierw mimośrody? Bo tam są jakieś uszczelki i nie wiem sam.

Pozdrawiam!

https://forum.murator.pl/topic/251665-monta%C5%BC-baterii-%C5%9Bciennej-bez-mimo%C5%9Brod%C3%B3w/

Czy baterię ścienną mogę zamontować na pakuły bezpośrednio do rurek czy muszą być najpierw mimośrody? Bo tam są jakieś uszczelki i nie wiem sam.

Na baterii masz gwint wewnętrzny i w kolanku/trójniku masz wewnętrzny. Jak sobie wyobrażasz ich bezpośrednie łączenie?

W zestawie z baterią są mimośrody . I wkręcasz je w te przedłużki zlicowane ze ścianą .Do uszczelnienia można użyć pakuł + pasta lub taśma teflonowa . Do mimośrodów przykręcasz baterię . Uszczelki masz w zestawie .
nypel kiedyś widział :confused:

Z pośrednictwem nypla to jest "baterię ścienną mogę zamontować na pakuły bezpośrednio do rurek"? Jeżeli tak, to tak samo bezpośrednio będzie z mimośrodami :)

Witam!

Nie miałem nigdy okazji montować baterii ściennej. Ze ściany wychodzą rurki 1/2", przedłużkami są zlicowane ze ścianą, mają równy rozstaw 15cm i poziom - chyba są zrobione na takiej płytce montażowej (ale to nie mam jak sprawdzić, w każdym razie instalacja jest nowa).

Pozdrawiam!

Załącz zdjęcie to będzie więcej wiadomo.

Ktoś z Was to kiedyś widział???!!!

Rurka w scianie 1/2" a mimosrody to przejscówka 1/2" na 3/4".

Baterie to 3/4"

Z mimosrodami jest wygodniej bo zawsze da się to zmontować!

Z redukcjami , jak 1mm nie tak to kafle pękaja.

Adam M.