patrick99 30.01.2020 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 cóż, gabarytowo buduję obecnie podobny dom, 155m, z tym, że garaż jednostanowiskowy ale dach kopertowy.mamy w domu SSZ + elektrykę, na ten moment wydane 300.000zł na robociznę + materiały. liczę, że drugie 300.000 pójdzie na doprowadzenie domu by zamieszkać, czyli dojść do deweloperki, zrobić kuchnię, łazienkę, wszędzie podłogi i sypialnię. reszta z czasem, już po zamieszkaniu. o tarasie, kostce, płocie i trawie nawet nie myślę na razie, bo to lekko kolejne min 100.000zł, jeżeli chciałbym wszystko zlecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 31.01.2020 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 w moim przypadku (dom z poddaszem użytkowym) - powierzchnia po podłodze (wraz z garażem i pom. gosp.) to ok. 150m2. Obecnie SSO 230tys + zamówione już okna z roletami i drzwiami wejściowymi w cenie 40tys. + koszt bramy garażowej doliczam jakieś 4-5tys. Nie liczę tu kosztów przyłączy do działki (jakieś 10-11tys.) oraz honorarium kierbuda - obecnie ok. 3 tys. Stan deweloperski chciałbym mieć w cenie max 300tys. Rozpoczynając budowę liczyłem, że stan deweloperski będzie w granicy 500-550 tys. "Trochę" niedoszacowane założenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 31.01.2020 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Stan zero 60 tyś. Płyta fundamentowa 206 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 31.01.2020 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 w moim przypadku (dom z poddaszem użytkowym) - powierzchnia po podłodze (wraz z garażem i pom. gosp.) to ok. 150m2. Obecnie SSO 230tys + zamówione już okna z roletami i drzwiami wejściowymi w cenie 40tys. + koszt bramy garażowej doliczam jakieś 4-5tys. Nie liczę tu kosztów przyłączy do działki (jakieś 10-11tys.) oraz honorarium kierbuda - obecnie ok. 3 tys. Stan deweloperski chciałbym mieć w cenie max 300tys. Rozpoczynając budowę liczyłem, że stan deweloperski będzie w granicy 500-550 tys. "Trochę" niedoszacowane założenie A masz juz tynki porobione, gotową instalacje w domu, parapety zewnętrzne i wewnętrzne, wylewki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 31.01.2020 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 A masz juz tynki porobione, gotową instalacje w domu, parapety zewnętrzne i wewnętrzne, wylewki ? Pisząc 300tys chodziło mi o wydatki od obecnego SSO do stanu deweloperskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 31.01.2020 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Pisząc 300tys chodziło mi o wydatki od obecnego SSO do stanu deweloperskiego Czyli masz juz to zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 31.01.2020 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Czyli masz juz to zrobione. chyba się nie dogadamy obecnie mam SSO na doprowadzenie do stanu deweloperskiego muszę zrobić: posadzki, sufit poddasza, ocieplenie dachu, instalacje wod-kan + elektryczne, tynki wewn., elewacje do tego muszę doliczyć reku oraz pompę ciepła i na to właśnie liczę kolejne 300tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 31.01.2020 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 chyba się nie dogadamy obecnie mam SSO na doprowadzenie do stanu deweloperskiego muszę zrobić: posadzki, sufit poddasza, ocieplenie dachu, instalacje wod-kan + elektryczne, tynki wewn., elewacje do tego muszę doliczyć reku oraz pompę ciepła i na to właśnie liczę kolejne 300tys. Teraz rozumiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrick99 03.02.2020 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 chyba się nie dogadamy obecnie mam SSO na doprowadzenie do stanu deweloperskiego muszę zrobić: posadzki, sufit poddasza, ocieplenie dachu, instalacje wod-kan + elektryczne, tynki wewn., elewacje do tego muszę doliczyć reku oraz pompę ciepła i na to właśnie liczę kolejne 300tys. 300 trochę może dużo, myślę, że mniej. wszystko zależy jak bardzo "szeroko" chcesz iść z bajerami w domu. ja mam podobne cele do zrealizowania, jedynie elektrykę już mam, no i ocieplam poddasze a nie dach a w miejsce Twojego kosztu rekuperacji ja chcę zamontować panele na dachu. zakładam zmieścić się w max 250k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 04.02.2020 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 źle zadanie pytanie szukaj wycen do developerskiego potem możesz wydać 100 tys na wykończenie jak i 500 tys Pomyślcie czy wam garaż potrzebny tak drogi jak salon nie jest ale pewnie z 2k za m2 wyjdzie na "gotowo" taki 2 stanowiskowy to pewnie ze 100 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 05.03.2020 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 źle zadanie pytanie szukaj wycen do developerskiego potem możesz wydać 100 tys na wykończenie jak i 500 tys Pomyślcie czy wam garaż potrzebny tak drogi jak salon nie jest ale pewnie z 2k za m2 wyjdzie na "gotowo" taki 2 stanowiskowy to pewnie ze 100 tys. Wolnostojący chyba jeszcze droższy, a przy tym mniej funkcjonalny. Ja nie wyobrażam sobie nie mieć garażu w bryle budynku. 100 tysięcy powiadasz...... eeee chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 05.03.2020 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Wolnostojący chyba jeszcze droższy, a przy tym mniej funkcjonalny. Ja nie wyobrażam sobie nie mieć garażu w bryle budynku. 100 tysięcy powiadasz...... eeee chyba nie. Garaż w bryle na pewno jest wygodniejszy. Wolnostojący ma tę zaletę, że możesz go zbudować po zakończeniu budowy domu, kiedy już wiesz, że nie popłyniesz finansowo. A jak popłynąłeś, to bez garażu da się mieszkać (ewentualnie ogarnąć blaszak za 2 tysie), a w niedokończonym domu ciężko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts