BartoszG 08.01.2020 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Hej! Kupiłem mieszkanie 3-pok 62m. Jestem obecnie przed podaniem wszystkich zmian aranżacyjnych związanych z przemieszkaniem wszelkich złączy i dobudową dodatkowych ścianek itp Głównym problemem jest salon z aneksem. Chciałbym, żeby zgodnie z propozycją został on w w kształcie L, lecz żeby był oddzielony od części salonowej wyspą. Blaty w całej kuchni mają mieć po 60cm, odstep pomiędzy wyspą a dołem kuchni to 90cm natomiast między prawą stroną kuchni to 80cm. Wyspa o szerokości 150cm i blat na niej również 60cm jako główna przestrzeń robocza. od strony salonu wyspa kończyć ma się ścianką działową o wysokości ~130cm na której z drugiej strony miałby byc powieszony telewizor. Od tej ścianki do sufitu pionowe ozdobne belki drewniane. Poniżej wymiary mieszkania od dewelopera i mój projekt. Wydaje mi sie, że mieszkanie jest dosyś ustawne a przestrzeń korytarza zminimalizowana na korzyść pomieszczeń użytkowych aczkolwiek może przesunelibyście również jakieś ściany. Proszę o wszelkie rady i sugestie dot. korekt i zmian Edytowane 8 Stycznia 2020 przez BartoszG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2020 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 Moim zdaniem masz za ciasne przejście w kuchni między dwoma szafkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartoszG 08.01.2020 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 Co byś proponowała? po prostu dać wyspe np 10cm w lewo? czy jakiś kompletnie inny rodzaj oddzielenia aneksu od salonu? Chętnie zobaczę też projekt od podstaw, jeżeli ten nie jest przemyślany ustawnie i funkcjonalnie. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2020 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 raczej mała jest przestrzeń między wyspą a zabudową na dłuższej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartoszG 08.01.2020 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 raczej mała jest przestrzeń między wyspą a zabudową na dłuższej ścianie. Obecnie przy proponowanym ułożeniu między ścianą a wyspą jest 240cm. Planuję stół 160x90 i po 75cm przestrzeni po obu stronach stołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2020 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 na rysunku wygląda na przejście miedzy wyspą a zabudową ściany na węższe niż zalecane 110-120 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.01.2020 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Zmniejszenie wyspy ze 150 do 120 cm szerokości może poprawić sytuację, chociaż chyba i tak nie da wymaganego wymiaru. Tutaj, gdzie walka jest o każdy centymetr należy uważnie się przyjrzeć realnym wymiarom i założeniom. Czy duży 6cio osobowy stół jest konieczny? Bo może na co dzień wystarczy 4 osobowy rozkładany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts