Kalic 09.01.2020 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2020 Dziś obejrzałem "dzieło" dekarzy i aż mnie ścięło z nóg. Położona dachówka, jak dla mnie, to porażka (czyt. do porawki). A może jestem już przewrażliwiony. Proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian0303 09.01.2020 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2020 Jaka to dachówka? Orea 9? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 09.01.2020 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2020 Może coś więcej jaki model dachówki , jaka stawka na m2 itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 09.01.2020 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2020 Jaka to dachówka? Orea 9? Tak, Orea 9 Winerbergera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 10.01.2020 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 To dużo tłumaczy. JEdyne proste dachówki to Braas turmalin albo Meyer holsen. (mówie tu o ceramice) od Orei za dużo nie wymagaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 10.01.2020 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 To dużo tłumaczy. JEdyne proste dachówki to Braas turmalin albo Meyer holsen. (mówie tu o ceramice) od Orei za dużo nie wymagaj z tą prostotą Braas Turmalin to też tak nie do końca ))) , wiem bo mam ale mam nadzieję, że są bardziej proste niż inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 10.01.2020 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 GDyby była ułożona na mijankę to by się tak nie rzucało w oczy: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian0303 10.01.2020 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Tak, Orea 9 Winerbergera Skoro wybrało się taką dachówkę, to niestety nie można winić dekarzy i trzeba nauczyć się patrzeć na ten dach. Tej patelni nie da się w większości przypadków ułożyć równo bez szlifowania każdej i dopasowywania. Przy mijance trochę to by się ukryło, ale ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 10.01.2020 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 GDyby była ułożona na mijankę to by się tak nie rzucało w oczy: ) to prawda ale zdecydowała żona co do sposobu ułożenia )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 10.01.2020 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Dziś obejrzałem "dzieło" dekarzy i aż mnie ścięło z nóg. Położona dachówka, jak dla mnie, to porażka (czyt. do porawki). A może jestem już przewrażliwiony. Proszę o opinię [ATTACH=CONFIG]439188[/ATTACH] Zdjęcie pokazuje wady jak : brak ,,wyciągniętej '' płaszczyzny połaci , brak linii w łacie i w kratce wentylacyjnej z wróblówką (jeśli taka jest ) w najniższym pasie dachówek (na rynną) .Są to wady estetyczne i nie mają większego wpływu na szczelność dachu. jest wiele więcej bardziej grożnych ,,byków" jakie można ,,nastrzelać " w dachu i tych bym pilnował. Nie mogę ich zdiagnozować (jeśli są) z jednego zdjęcia. Przykład pierwszy z brzegu. Wlej z butelki do rynny w środku połaci parę litrów wody i po chwili cyknij foty w obu kierunkach kierunkach , ocenimy spadek, potem cyknij otwór w rynnie nad koszem rury spustowej, ocenimy wykonanie otworu , zakonserwowanie ciętej np. blachy oraz czy otwór ma kapinos. Takich testów można napisać kilkanaście lub więcej. wstawiaj foty . im więcej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.01.2020 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 A tak poważnie to co z tymdachem jest nie tak? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 14.01.2020 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 A tak poważnie to co z tymdachem jest nie tak? Pozdrawiam. No dokłądnie, sory nie znam się ale dla mnie jest OK jak nie przecieka to nawet bardzo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 15.01.2020 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Zdjęcie pokazuje wady jak : brak ,,wyciągniętej '' płaszczyzny połaci , brak linii w łacie i w kratce wentylacyjnej z wróblówką (jeśli taka jest ) w najniższym pasie dachówek (na rynną) .Są to wady estetyczne i nie mają większego wpływu na szczelność dachu. jest wiele więcej bardziej grożnych ,,byków" jakie można ,,nastrzelać " w dachu i tych bym pilnował. Nie mogę ich zdiagnozować (jeśli są) z jednego zdjęcia. Przykład pierwszy z brzegu. Wlej z butelki do rynny w środku połaci parę litrów wody i po chwili cyknij foty w obu kierunkach kierunkach , ocenimy spadek, potem cyknij otwór w rynnie nad koszem rury spustowej, ocenimy wykonanie otworu , zakonserwowanie ciętej np. blachy oraz czy otwór ma kapinos. Takich testów można napisać kilkanaście lub więcej. wstawiaj foty . im więcej tym lepiej. Proszę Cię... W KAŻDYM dachu można by tego typu "wady" przedstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts