Rdq 09.02.2020 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Oczywiście że uważam że pokazywanie im jedynie strony zwolenników teorii katastrofy klimatycznej jest szkodliwe społecznie. Obciachem jest przyjmowanie na wiarę teorii nie popartych faktami i dalsze ich propagowanie. Jak na przykład wmawianie ludziom że Co2 ma wpływ na zmianę klimatu. Pod tym "wmawianiem" podpisują się naukowcy, ludzie wykształceni i najlepiej znający temat, w przeciwieństwie do pana x, który nagle dostał "olśnienia" i postanowił ruszyć temat, zrobił doświadczenie w wannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.02.2020 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Jak znalazł w tym temacie- petycja do władz istotnych serwisów odnośnie dezinformacji w temacie zmian klimatycznych https://secure.avaaz.org/campaign/pl/detox_the_algorithm_loc/?tTPpWkb&v=501057004&cl=16688240799&_checksum=497e314890397044f55c6ec9660662089e9a695d8948f532439d2626f9852bc8 Adam podpiszesz? Ja podpisałem. Myślę ,że Adam nie podpisze bo ma własnego YouTube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rdq 09.02.2020 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Przeciwnikami tego "wmawiana" są też naukowcy i jeszcze lepiej znający te temat bo ich tezy nie wynikają z politycznych przekonań. Nie wiem w jakim jesteś wieku ale ja pamiętam jeszcze zimy i nie potrzebuję specjalistycznych opracowań naukowych żeby zacząć myśleć że coś jednak jest na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rdq 09.02.2020 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Widzisz tylko czubek własnego nosa. To są te naukowe opracowania - "pamiętam jeszcze zimy"? Powiedz coś o zimach Grekom albo Saudyjczykom. W Afryce też ostatnio widzieli śnieg. Naucz się czytać ze zrozumieniem to pogadamy, na razie to tyle mojego "nawracania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.02.2020 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Przeciwnikami tego "wmawiana" są też naukowcy i jeszcze lepiej znający te temat bo ich tezy nie wynikają z politycznych przekonań. Tak ? Ciekawe jaka jest podstawa takich "osądów" o naukowcach: "jeszcze lepiej znających" i "bez politycznych przekonań" ? Globalny spisek panie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 09.02.2020 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Ja spopielam od piątku i będę spopielał do poniedziałku do około 10 .00. W sobotę zrobiłem sobie spopielając, kiełbachę, chleb i cebulę. Mam taką foremkę na tłuszcz by nie palił się i jako emiter emigrował przez komin do sąsiada i innych w okolicy. Nie wiem co z CO2 ale wentylacja działa. Ulepszam ją. Ja lecę na maksa. Ile dam rady. Darmowe to spopielam. U mnie wczoraj były pizze i potem ziemniaczki z kominka. Drewienko z wiśni. Mega smak. Palce lizać. Pozdrawiam smakowicie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.02.2020 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) Nie wiem w jakim jesteś wieku ale ja pamiętam jeszcze zimy i nie potrzebuję specjalistycznych opracowań naukowych żeby zacząć myśleć że coś jednak jest na rzeczy. No, jest. Tylko na jakiej rzeczy? Są zmiany klimatyczne i ja się z tego cieszę. Dłuższy okres wegetacji roślin, cieplej i... taniej przez to. Idzie w dobrą stronę. SAMO idzie. Ludzie nie muszą pomagać. Podobno na marsie zaczynają topnieć jakieś odkryte lodowce. To z całą pewnością wpływ CO2 uwalnianego przez tych niekumatych Marsjan! Głupole nie widzą, co jest u nas? Teleskopu sensownego nie mają? A może.... Greci im brak! NIEUŚWIADOMIENI są. https://www.wprost.pl/kosmos/10294977/katastrofa-klimatyczna-na-marsie-nasa-pokazala-niepokojace-zdjecia.html Chyba, że.... To wszystko siłami Natury się robi! Wtedy cały misterny plan o globalnym ociepleniu, redukcji CO2 w pisdu... Taka kasa w pizdu!!! Adam M. Edytowane 9 Lutego 2020 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 09.02.2020 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 https://www.wprost.pl/kosmos/10294977/katastrofa-klimatyczna-na-marsie-nasa-pokazala-niepokojace-zdjecia.html Chyba, że.... To wszystko siłami Natury się robi! Wtedy cały misterny plan o globalnym ociepleniu, redukcji CO2 w pisdu... Taka kasa w pizdu!!! Adam M. Może i tak. Ale jeśli tak jest, oszczędzimy na ogrzewaniu, a wydamy na chłodzenie. Jak się nie obrócisz, to to samo z tyłu będzie. Nie ma się z czego cieszyć, jesteśmy krajem ubogim w wodę, a susze będą coraz większe i dokuczliwsze. Katastrofa nam grozi, na pustyni zboża,. warzywa i owoce nie urosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 10.02.2020 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Taka postawa jak Twoja jest zastanawiająca. Walczycie z CO2 przy pomocy pieniędzy ale z z suszą, taką samą metodą, to już nie chcecie. Kto "WY"? Nie jestem towarzyszem, by do mnie "wy" pisać, skończ z tym pzprowskim podejściem. Nie reprezentuję tutaj żadnej nieokreślonej grupy, która miałaby zarabiać na "walce z CO2", piszę o zjawiskach, które obserwuję na co dzień. Skąd to :"nie chcecie", "walczycie z CO2"? Jeśli zwiekszona ilość CO2 powoduje szybki wzrost temperatury na ziemi, to należy ograniczać to zjawisko. Oczywiście musiałoby to być ogólnoświatowe działanie, decyzje i presja rządów na to, moje działanie, ani nawet ogólnopolska akcja ograniczania emitowania CO2 niczego nie zmieni. Działania człowiek są tylko jednym z kilku elementów wpływających na klimat i powietrze na Ziemi i niekoniecznie działania proekologiczne zahamują szybkie zmiany klimatu. A walka z suszą nie jest prosta, jeśli deszcze nie padają. Latem w roku ubiegłym, byłem nad rzeką, którą kilka lat temu pływały kilkunastoosobowe łodzie wycieczkowe. Ujrzałem wstęgę roślin wodnych, sterczących wysoko w górę, łącznie z trzcinami. Nie było możliwości płynięcia tam kajakiem, nie mówiąc o jakiejkolwiek łodzi z silnikiem spalinowym. Ani kawałka lustra wody, rzeka praktycznie wyschła. Nie będzie deszczu, to i żadna retencja nas nie uratuje. Retencja może tylko zatrzymać wodę, jeśli ona płynie-fizycznie istnieje, wyschnięcie zmieni koryto rzeki w rząd suchych okręgów, jak suche paciorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.02.2020 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Taka postawa jak Twoja jest zastanawiająca. Walczycie z CO2 przy pomocy pieniędzy ale z z suszą, taką samą metodą, to już nie chcecie. Bardzo zastanawiająca jest twoja postawa. Kto "walczycie" i za pomocą czyich pieniędzy? Swoich czy "waszych" walczymy z CO2 ? Na podstawie jakich to światłych myśli wyciągacie taki wniosek: Walczycie z CO2 przy pomocy pieniędzy ale z z suszą, taką samą metodą, to już nie chcecie. "taką samą metodą" ? To znaczy jaką metodą? Z użyciem "waszych" pieniędzy czy "naszych" pieniędzy? Skuteczna walka z CO2 spowoduje zmniejszenie suszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 10.02.2020 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Bardzo zastanawiająca jest twoja postawa. Kto "walczycie" i za pomocą czyich pieniędzy? Swoich czy "waszych" walczymy z CO2 ? Na podstawie jakich to światłych myśli wyciągacie taki wniosek: "taką samą metodą" ? To znaczy jaką metodą? Z użyciem "waszych" pieniędzy czy "naszych" pieniędzy? Skuteczna walka z CO2 spowoduje zmniejszenie suszy. Spalasz 1700m3 gazu ziemnego na rok. Gratuluje walki z CO2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 10.02.2020 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 A hamerykanie w swoich wanach spalaja 40 litrów na 100 km i w ryj nam sie śmieje , oczywiście każdy jedzie w pojedynkę . dajcie sobie spokój z tymi tematami bo szkoda na to klepania paluchami , krew jeden drugiemu psuje a nic z tego nie wyniknie przecież . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.02.2020 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Należy przyjąć, że Ty taki rozum już posiadasz wskutek "dobrego kopa w dupę". Wody jest "dość" ale w głowie. Tym samym nie starcza miejsca na rozum. Wody w Polsce jest za mało. Mała retencja jak najbardziej na tak. Jest absolutnie niezbędna. Jest program i jest dofinansowanie. Jak zwykle czytasz z brakiem zrozumienia treści. Program... dotacje... Na systemy nawadniające i studnie głębinowe, oczywiście OPOMIAROWANE ! I to nazywasz retencją? Oczywiście, urzędasy jakoś to nazwać musiały. No i już ciężko pracują myśląc jak podzielić kasę. Jak podzielą dobrze, to woda nas zaleje chyba po szyje! A ludzie jak się budowali za łapówy na terenach zalewowych tak dalej się tam budują... Klimat mamy zmienny. W takim miejscu żyjemy. Będą też i bardzo mokre lata. Wyższa temperaura to większe parowanie i więcej chmurek. A z chmurek pada deszcz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.02.2020 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 (edytowane) Jak zwykle czytasz z brakiem zrozumienia treści. ... Wyższa temperaura to większe parowanie i więcej chmurek. A z chmurek pada deszcz. Adam M. Jak zwykle piszesz bez zrozumienia faktów. Trzeba myśleć globalnie a nie lokalnie. Działać trzeba lokalnie. Edytowane 10 Lutego 2020 przez Elfir Atak personalny na forumowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.02.2020 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 d7d - ostrzeżenie - bez wycieczek personalnych. Dyskutuj nad tezami a nie nad forumowiczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.02.2020 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Globalnie to należy jak najmniej zaśmiecać!Szkło jest kłopotliwe, ale podlega recyklingowi i jest kaucja.Po co pakować każdą kroplę płynu czy każdą sztukę byle czego w plastik?- Aby potem płacić podatek od plastiku, który producent i tak na klienta przerzuci?Lokalnie - to nie kupować pakowanego w plastik. Szukać w tekturze czy szkle tego towaru.Zagłosujemy za ekologią nogami to zadziała lepiej jak wszystkie strajki szkolne! A na CO2 i jego ilość większą czy mniejszą ani lokalnie ani globalnie wpływu nie mamy!Nie ta liga...Europa w jakimś zaślepieniu się ogranicza (w tym nas ogranicza) a inni się rozwijają!A do tego śmieją się z nas, że sami sobie w kolano strzelamy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.02.2020 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 (edytowane) d7d - ostrzeżenie - bez wycieczek personalnych. Dyskutuj nad tezami a nie nad forumowiczem. Ok Teza Adama była następująca: "potrzeba dobrego kopnięcia w d ... aby nabyć rozumu" PS Gdzie się podział tekst Adama z powyższą tezę? Autocenzura czy Moderator ? Edytowane 10 Lutego 2020 przez d7d PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.02.2020 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Nie chce mi się kilka razy pisć tego samego.... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2020 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Wy obrońcy CO2 ,kto go z was pożera najwięcej? Śmiem twierdzić ,że Adam, d7d ,noc ,itp. Jest wielu. Być fałszywym uzdrowicielem to dopiero fikcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.02.2020 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 A ludzie jak się budowali za łapówy na terenach zalewowych tak dalej się tam budują... .... Adam M. Kogo oskarżasz? Ludzi którzy dawali łapówy bo dostać PnB czy ludzi którzy brali łapówy i pozwalali budować się? Oczywiści musisz posiadać na swoja twierdzenia dowody bo przecież bezpodstawnie nie rzucasz takich oskarżeń? Masz chociaż dwa dowody na swoje wywody? PS Ludzie budowali na terenach zalewowych i nadal się budują czyli nadal dają łapówy? Może zgłoś to gdzie Ciebie wysłuchają. Świadomie budują na terenach zalewowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts