BeiS 13.01.2020 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Witam, otrzymałem warunki przyłączenia i myślałem że z tej "głównej skrzynki" będą mi zakładać na działce jakąś małą skrzynkę, coś takiego miała znajoma. Pani w PGE powiedziała że ta główna skrzynka jest na mojej działce i jak już się zdecyduje na podłączenie to mogę z tej głównej skrzynki prosto do domu lub garażu. I teraz moje pytanie... Kiedy zdecydować się na podłączenie prądu? Jak rozpoczynam budowę czy może jak mam stan surowy zamknięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 13.01.2020 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Od razu się zdecydować, kładąc odpowiedni kabel od złącza pomiarowego w granicach działki do rozdzielnicy budynku, i tam założyć RB-tkę.Później w miejsce RB-tki powstanie rozdzielnica.Oczywiście przypilnować taryfy, by nie przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.01.2020 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 . Kiedy zdecydować się na podłączenie prądu? Jak rozpoczynam budowę czy może jak mam stan surowy zamknięty? Wtedy kiedy Ci ta energia elektryczna będzie niezbędna. Do SSO a nawet SSZ spokojnie można jakoś przetrwać bo to ekipa przyjedzie z małym agregatem a zaprawy w dzisiejszych czasach jest mało, lub też czasem pożyczysz od sąsiada który już mieszka a warto utrzymywać przyjazne kontakty. Po tym czasie tak jak opisał elpapiotr@ w trakcie instalacji i wykańczania energia będzie już niezbędna więc kabel od złącza w ogrodzeniu do domu a tam rozdzielnica budowlana a potem docelowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts