ertx 13.01.2020 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Witajcie, proszę o pomoc w wyborze klimatyzatora, który głównie będzie służył do ogrzewania w okresach przejściowych, oraz do dogrzewania mieszkania.Szukam o mocy nominalnej 3,5 kW.Instalator proponuje mi Haiera flexi plus, jego minus to moc minimalna 1kW. Taki pobór oznacza, że niżej nie już nie zejdzie przy podtrzymywaniu temperatury ? Nie chciałbym wydać więcej niż 4 tys. + montaż. A może Gree Amber Prestige ? Edytowane 13 Stycznia 2020 przez ertx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.01.2020 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Szukam o mocy nominalnej 3,5 kW. Co Cię obchodzi moc nominalna? Patrz na realną w warunkach, w jakich chcesz używać. Dla przykładu najsłabsze Gree Lomo Luxury o mocy grzewczej nominalnej 2,8kW (min 0,45kW max 4,1kW) jest mocniejsza, od teoretycznie rząd większej Econo nominalnie 3,4kW (min. 0,6kW max 3,8kW). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek321 15.01.2020 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Ja jestem prawie zdecydowany na Daikin Sensira+ FTXC20B / RXC20B tylko, że jego moc minimalna to aż 1.3kW...Myślicie, że poniżej 400W nie zejdzie?Też zależy mi na dogrzewaniu, bo to nie będzie jedyne źródło ciepła.Przy dogrzewaniu to chyba nie będzie problem, ze klimatyzator szybko zagrzeje i się wyłączy? Myślę, że uruchomienie 2x na dobę będzie wystarczająco.Na ile wycenili tego Haiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 15.01.2020 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 A na co trzeba zwrócić uwagę kupując urządzenie do chłodzenia ?Co teraz jest na topie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ig0r- 15.01.2020 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Też się podepnę, co byście polecili 3,5 kw do grzania i chłodzenia, w zasadzie głownie do chłodzenia, ale z grzania w okresie przejściowym też chciałbym korzystać, żeby nie musieć odpalać podłogówki. Myślę o Gree Lomo Luxury lub Gree Amber Standard, chyba, że macie jakieś sprawdzone modele w takim przedziale cenowym jak wcześniej wymienione modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ertx 16.01.2020 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 (edytowane) Na ile wycenili tego Haiera? Haiera flexsis plus 3,5 kW na 4 320 zł Dzisiaj dostałem ofertę z innej firmy na u-crown 3,5 kW za 4 950 zł Ceny brutto z montażem na 8%. U-crown ma minimalnie lepsze parametry i na plus wygląd. Najchętniej wziąłbym amber prestige, najtańszy z tej trójki, najlepsze parametry ale na minus wielkość, co niestety drugiej połówce nie pasuje. Edytowane 16 Stycznia 2020 przez ertx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 17.01.2020 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Haiera flexsis plus 3,5 kW na 4 320 zł Dzisiaj dostałem ofertę z innej firmy na u-crown 3,5 kW za 4 950 zł Ceny brutto z montażem na 8%. U-crown ma minimalnie lepsze parametry i na plus wygląd. Najchętniej wziąłbym amber prestige, najtańszy z tej trójki, najlepsze parametry ale na minus wielkość, co niestety drugiej połówce nie pasuje. Trochę drogo za swoją 3,5kW zapłaciłem z montażem 2900zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ertx 17.01.2020 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Niezła cena, nikt nie chce zejść poniżej 4 tys. Ktoś może polecić firmę w takiej cenie z okolic Poznania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek321 17.01.2020 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Warto płacić znacznie więcej za lepszy sprzęt? Za niecałe 2200zł można kupić np mitsubishi o mocy grzewczej 0.7-3.5kW (SEER 6,2, SCOP 4,30). Jeśli znacznie dopłacić do innego (lepszego) urządzenie to po np 10 latach zwróci się niższe zużycie prądu w droższej jednostce?Czy zależy wam raczej na wyglądzie jedn wewnętrznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts