redbox 20.01.2020 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Masz rację, że ciśnienie jest główną przyczyną awarii wężyków. A gdzie widzisz jeszcze przyczyny awarii instalacji wodnej oprócz wężyków? robota, a raczej słąba robota. U znajomej zalało miszkanie bo kolanko PP było zle zgrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.01.2020 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Masz rację, że ciśnienie jest główną przyczyną awarii wężyków. A gdzie widzisz jeszcze przyczyny awarii instalacji wodnej oprócz wężyków? Mi trzy razy mieszkanie zalały przerdzewiałe kaloryfery, raz przepuszczający zawór aqua stop w zmywarce (po tygodniowym wyjeździe przelane było sporo - przy normalnym używaniu nie do zauważenia. Sąsiadka miała fuszerkę - złączka w posadzce przy baterii kuchennej (kawałek rury zbrakło) która przepuszczała.. Jeszcze tak perfidnie to się sączyło, że wyszło na ścianie do łazienki i tam szukali. No i ten wystrzelony korek. Edyta. Zapomniałem - całkiem niedawno strzelił mi zawór kulowy Grohe. Kapało z niego - też nieszczęśliwie, bo zasłonięte było. Mniej niż rok miał. Edytowane 20 Stycznia 2020 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 20.01.2020 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Masz rację, że ciśnienie jest główną przyczyną awarii wężyków. A gdzie widzisz jeszcze przyczyny awarii instalacji wodnej oprócz wężyków? Ja miałem rzadki przypadek rozerwania zaworu kątowego pod umywalką. Produkcja niby KFA, a może China - nie wiem. Było to wieczorem, na szczęście usłyszeliśmy to i zamknęliśmy główny zawór. Teraz zawsze opuszczając dom, zakręcamy główny zawór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 20.01.2020 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Pewnie w związku z tym dobrze by było robić próby ciśnieniowe po wykonaniu instalacji. Może wykryło by się wiele usterek. Z 10 Atm powinno wystarczyć. Pewnie przesadziłem, ale ciśnienie do uzgodnienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts