Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja wnętrza 67m²

IronGeek

Recommended Posts

Cześć,

Za rok chciałbym wprowadzić się z narzeczoną do mojego rodzinnego domu, w którym piętro jest do mojej dyspozycji. Planuje zrobić generalny remont. Oto aktualny układ pomieszczeń:

a8f9d701d51ff6ca.png

Jestem otwarty na wszelkie propozycje jak urządzić mieszkanie. Na planie zaznaczyłem, w którym miejscu znajduje się toaleta oraz zlew w kuchni (myślę, że jest to informacja przydatna na tym etapie). Szare pola (np. w łazience oraz kuchni) to szyby kominowe. Niestety okna są tylko na dwie strony :/ jednak jest możliwość wykucia otworów i wstawienie okien na zachodnią część :)

Pod każdym oknem jest grzejnik (dlatego kanapa/łóżko, czy zabudowa kuchni od razu pod oknem to średni pomysł bo spadnie efektywność grzejników).

Chciałbym prysznic w łazience, tylko czy jest to możliwe :rolleyes:? Można też przesunąć ścinę z łazienki o 30 cm w stronę holu. Do tego potrzebujemy na przyjęcia większego stołu dla gości (min. na 12 osób).

Do tego nie trzeba się trzymać aktualnych pomieszczeń i np. w miejscu kuchni można zrobić pokój, a z pokoju 2 jakiś salon z kuchnią?

Z góry dziękuje za zaangażowanie :)

Edytowane przez IronGeek

• 2 weeks później...
Na razie tak, ale w przyszłości jeśli pojawi się dziecko chcielibyśmy mieć jakąś alternatywę ;)

usiłuję wrysowac do CADa twój rzut, ale tro trudne, zwłaszcza w przypadku holu, bo nie podałeś grubości ścian. Czy w spiżarni i łazience sa okna?

Taka propozycja. Okno przy stole w kuchni jest opcjonalne, ale skoro jest opcja by je zrobić to przy takim ustawieniu wnętrza byłoby to korzystne. W łazience lepiej sprawdzi się wanna i ogrzewanie podłogowe. Stół najlepiej kupić 4-6 osobowy z możliwością rozkładania

14.jpg