IronGeek 16.01.2020 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 (edytowane) Cześć, Za rok chciałbym wprowadzić się z narzeczoną do mojego rodzinnego domu, w którym piętro jest do mojej dyspozycji. Planuje zrobić generalny remont. Oto aktualny układ pomieszczeń: Jestem otwarty na wszelkie propozycje jak urządzić mieszkanie. Na planie zaznaczyłem, w którym miejscu znajduje się toaleta oraz zlew w kuchni (myślę, że jest to informacja przydatna na tym etapie). Szare pola (np. w łazience oraz kuchni) to szyby kominowe. Niestety okna są tylko na dwie strony :/ jednak jest możliwość wykucia otworów i wstawienie okien na zachodnią część Pod każdym oknem jest grzejnik (dlatego kanapa/łóżko, czy zabudowa kuchni od razu pod oknem to średni pomysł bo spadnie efektywność grzejników). Chciałbym prysznic w łazience, tylko czy jest to możliwe ? Można też przesunąć ścinę z łazienki o 30 cm w stronę holu. Do tego potrzebujemy na przyjęcia większego stołu dla gości (min. na 12 osób). Do tego nie trzeba się trzymać aktualnych pomieszczeń i np. w miejscu kuchni można zrobić pokój, a z pokoju 2 jakiś salon z kuchnią? Z góry dziękuje za zaangażowanie Edytowane 16 Stycznia 2020 przez IronGeek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2020 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 jedna sypialnia wam starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IronGeek 16.01.2020 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 jedna sypialnia wam starczy? Na razie tak, ale w przyszłości jeśli pojawi się dziecko chcielibyśmy mieć jakąś alternatywę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2020 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Na razie tak, ale w przyszłości jeśli pojawi się dziecko chcielibyśmy mieć jakąś alternatywę usiłuję wrysowac do CADa twój rzut, ale tro trudne, zwłaszcza w przypadku holu, bo nie podałeś grubości ścian. Czy w spiżarni i łazience sa okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2020 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Jak chcesz mieć miejsce na stół na 12 osób, to raczej pokój dziecka ci się już nie zmieści. L - lodówka P - pralka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 27.01.2020 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Taka propozycja. Okno przy stole w kuchni jest opcjonalne, ale skoro jest opcja by je zrobić to przy takim ustawieniu wnętrza byłoby to korzystne. W łazience lepiej sprawdzi się wanna i ogrzewanie podłogowe. Stół najlepiej kupić 4-6 osobowy z możliwością rozkładania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2020 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 mozna nieco powiekszyć pokój dziecka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts