lostdesper 16.01.2020 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Witam, za jakieś pół roku wprowadzam się do nowego domu. Działkę mam ogrodzoną całkowicie, jednak to stary drewniany płot, który i tak będę wymieniał. Mam małe dziecko a niedługo pojawi się drugie. Sąsiad ma dwa duże i agresywne psy (nie mam nic do tego) a ja chciałbym postawić płot, który nie pozwoli dziecku wsadzić rąk przez płot, bo nieszczęście gotowe. Myślałem o zwykłym panelowym, plus posadzenie żywopłotu czy jakiś pnączy, ale to nie będzie szybkie rozwiązanie. Macie jakieś pomysły, z czego zrobić takie ogrodzenie, żeby młodemu nie przyszło do głowy wciskanie tam rączek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 16.01.2020 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Moze na razie trzeba zastosować na te panele dodatkowo takie gęste maty ogrodzeniowe z bambusa, chrustu, wikliny lub coś podobnego albo zrobić z desek gęste ogrodzenie lamelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XCEL 17.01.2020 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Pewnym ekonomicznym rozwiązaniem są panele ogrodzeniowe wykonane z drutu, między druty można wpleść taśmę PCV i otrzymujemy pełne ogrodzenie. Jeśli mamy większy budżet i zależy nam na wysokiej estetyce i trwałości to można zastosować ogrodzenia wykonane z aluminium (XCEL Arete Horizon Massive), ogrodzenie odgrodzi nas od sąsiada dodatkowo w pewnym stopniu ograniczy hałas, np szczekanie psów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 17.01.2020 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 No zależy od psów szlają z nudów czy faktycznie agresywne, trzymane w kojcu czy w domu. Jeśli w domu przyjacielskie , a sąsiad miły to wystarczy zapoznać psy z sobą i dziećmi. Psy ras obronnych raczej bronią znajome dzieci, to małe psy wszystko poczytują za zagrożenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 17.01.2020 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Kup sobie dwa jeszcze bardziej agresywne psy , to zagryzą psy sąsiada i będziesz miał spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 19.01.2020 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Ja u siebie ogrodziłem sobie blachą, przynajmniej sąsiad mi nie "kuka". W tym roku 20m siatki od drugiego też ogrodzę, bo u mnie grille raz w tygodniu, po co ma komuś być żal. W lecie to ja będę ich "smrodził" zapachem kiełbaski, dodatkowo jeszcze piec na pizze obok stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.01.2020 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Macie jakieś pomysły, z czego zrobić takie ogrodzenie, żeby młodemu nie przyszło do głowy wciskanie tam rączek? Pogooglaj "siatka cieniująca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 19.01.2020 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Pogooglaj "siatka cieniująca". Nie wygląda to zbyt estetycznie, kolega ma stary drewniany płot który będzie wymieniał. Nie lepiej zrobić raz coś a porządnie niż później przerabiać? Mi osobiście się to nie podoba, wygląda jak ulepszona plandeka, ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes291 20.01.2020 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Rozumiem, że to ma być środek przejściowy, do czasu gdy będziesz wymieniał całe ogrodzenie? Może rzeczywiście najłatwiej i najtaniej będzie dać te maty z bambusa. Dziecko nie będzie widziało "piesków" więc powinno całkowicie stracić zainteresowanie płotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mroczek90 24.01.2020 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Mata z bambusa albo grubsza folia - powinna byc tansza. Edytowane 4 Lutego 2020 przez mroczek90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts