Pa_____us 19.01.2020 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Witam, Jak w tytule. Poszukuję drzwi technicznych do zastosowania śluza-garaż. Zależy mi aby drzwi miały dobrą izolacje termiczną, były p.pożarowe oraz fajnie (są w ogóle takowe) miały zamki (konstrukcje) antywłamaniową? Garaż chyba to najczęstsze wejście dla złodzieja Za jakimi produktami warto się rozejrzeć, tak aby zachować najlepszy stosunek jakości do ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 19.01.2020 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Drzwi jednocześnie: przeciwpożarowe, izolowane termicznie i antywłamaniowe produkuje Psofix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pa_____us 19.01.2020 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Dzięki, odezwę się do nich z prośbą o przedstawienie oferty. Zastanawiam się czy za wszelką cenę warto iść również w "antywłamaniowość" - połaczenie garazu z domem, bo tutaj już oferta jest mocno ograniczona no i widocznie droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.01.2020 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Drzwi jednocześnie: przeciwpożarowe, izolowane termicznie i antywłamaniowe produkuje ... ... produkuje też KMT. Ale nie polecam, np. : ich uszczelka pęczniejąca (a raczej jej konstrukcyjne umiejscowienie) to śmiech na sali. Także - coś ma papier, ale może mieć inne wady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 21.01.2020 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Pytanie też jakie drzwi masz w projekcie? Mają to być drzwi p.poż czy jest to Twój pomysł? Jeśli p.poż to podaj jeszcze w jakiej klasie mają być drzwi? EI30, EI60 ...Z tego co ja montuję w takich miejscach to zazwyczaj są to drzwi typu Wikęd Premium na stalowej ościeżnicy, czy Mar-Tom Optimal. Chyba, że projekt zakłada z jakiś względów konkretnie drzwi np. EI30.Co do antywłamów to prawie każde będą miały klasę 2 lub czasem 3. Poza tym wczytaj się w to co napisał Finlandia - papier jedno, a rzeczywistość drugie więc pooglądaj kilka modeli u różnych producentów i postaraj się je porównać na logikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pa_____us 22.01.2020 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 Drzwi nie mam w projekcie, jest to mój pomysł. Myślałem, że warto będzie oddzielić garaż od domu czymś p.pożarowym oraz dobrze izolowanym termicznie. Co do "antywłamaniowości" już sam nie wiem czy jest sens. Zależy mi też aby zachować rozsądny stosunek jakości do ceny. Myślałem aby dać jakieś drzwi stalowe/techniczne, ale gubię się w tym powoli. Może rzeczywiście warto będzie jakieś EI 30 i coś względnie dobrze izolującego - aby ciepło nie uciekało z domu (dom parterowy, łączony z garażem śluzą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.02.2020 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Każdy rodzaj drzwi "specjalistycznych" będzie nakierowany na daną cechę. Drzwi p.poż będą głównie p.poż i trochę antywłamaniowe i trochę zaizolują. Drzwi ciepłe znowu nie będą p. poż ale mogą mieć dość dobre zabezpieczenia antywłamaniowe. Ciężko mieć znaleźć połączenie auta terenowego i sportowego. Za duże skrajności.Jak EI30 to szukaj raczej pod kątem zabezpieczeń przeciwpożarowych i tyle. Zamki te drzwi też będą miały i coś ciepła utrzymają.Ja sporo montuję drzwi przypominających te zewnętrzne albo drzwi na ogród. Popularny jest Wikęd i np. Premiumy od nich sprawdzają się tu bardzo dobrze w takich przejściach. Zapytam jeszcze o wentylację w domu. Zwykła grawitacyjna czy będzie mechaniczna z rekuperacją? Jeśli ta druga to przydałoby się odizolować 2 strefy wentylacyjne, gdzie zapewne garaż i część techniczna będzie miała wentylację grawitacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts