Krasnal2 19.01.2020 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Dzień dobry,bardzo proszę o pomoc : chciałabym zakupić działke wraz z domem w budowie. Budowa rozpoczęta w 1994 r, pozwolenie nadal ważne dziennik budowy uzupełniany systematycznie. Mój problem polega na tym, że działka na której stoi dom bedzie podzielona i działkę którą ja zakupie bedzie to wydzielone 12arów. Nie wiem jakie formalności mnie czekają. Jeżeli przepisze na siebie PnB czy bede mogła dokonczyc budowę czy w zwiazku z tym że bedzie to już inna działka będe musiała wszystkie formalności spełnić od nowa - takiej jak do rozpoczęcia budowy. Dom stoi w stanie surowym zamkniętym.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.01.2020 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Najpierw trzeba zakończyć budowę, odebrać budynek = ujawnić w EGiB i dopiero można wykonać podział. Próba dokonania podziału w trakcie budowy to proszenie się o KŁOPOTY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gladis 30.09.2020 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Myślę też, że musimy najpierw dokończyć budowę i wyposażyć mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts