snezw 20.01.2020 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Witam,Jestem zainteresowany zakupem mieszkania na parterze, które znajduje się nad halą garażową, mieszkanie jest jako drugie od bramy wjazdowej (wjazd ma postać dłuższego tunelu zakończonego bramą).Informacja od dewelopera odnośnie przekroju stropu miedzy mieszkaniem a garażem:- panele podłogowe, wykładzina pcv, terakota (w łazienkach elastyczna masa uszczelniająca np. WODER E f. Atlas) - posadzki pływające 2,0 cm- Jastrych cementowy 5MPa, z dodatkiem włókien polipropylenowych w ilości 0,6kg/m3, zatarty na gładko, dylatowany obwodowo styropianem FS 20 o grubości 1 cm - podłoga pływająca 5,0 cm- Folia polietylenowa- Styropian EPS 5,0 cm- Strop filigran 18,0 cm- Fazowana wełna mineralna lamelowa klejona 15,0 cm- farba gruntująca- farba strukturalna Proszę wymianę doświadczeń osób mieszkających w tego typu mieszkaniach.Pytanie do osób znających się na budownictwie, czy taka konstrukcja stropu będzie wystarczająca w zimie? Czy to jest dostateczna bariera akustyczna aby wyciszyć odgłosy z garażu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.01.2020 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 15 cm wełny to szału nie ma, ale nie jest najgorzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snezw 21.01.2020 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Dziękuje za opinię, projekt mieści się w normach mimo to mam pewne obawy, dlatego zdecydowałem się zapytać forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts