ciężkiprzypadek 04.02.2020 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 W rzeczywitości moja indukcja traktowana jako 90tka ma 80cm , ale jest jeszcze wygodniejsza niż 60...można odstawić garnki na bok taka była moją pierwszą (producent już nie funkcjonuje), w połowie zeszłego roku miałem awarię , oddana do naprawy do kolegi nie została naprawiona. Musiałem na szybko kupić inną, padło na EIV 835. Po pół roku znalazłem moduł mocy do starej za 200zł i została wskrzeszona. ma 5 pól i sterowanie okapem po wifi Przerobione z koszy cargo Dzięki Tobie:) kupiłam taką: https://www.megamedia.pl/plyta-indukcyjna-mastercook-i4de94zs.php tylko taniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 04.02.2020 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Dzięki Tobie:) kupiłam taką: https://www.megamedia.pl/plyta-indukcyjna-mastercook-i4de94zs.php tylko taniej....ciekawa. Dużo taniej ? MASTERCOOK już nie istnieje jako firma(szkoda) , w razie problemów trzeba szukać części od używek np na OLX lub na forum elektroda w dziale AGD . Moduł mocy do Mastercooka znalazłem za 200zł po numerach na płytkach. Tzn masz gwarancję zapewne , ale pózniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 04.02.2020 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Tak....za 1500zł nową, ale tylko rok gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 04.02.2020 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 To już niezły złóg magazynowy, bo jak ja kupowałem w 2012r to firma już kończyła żywot, w 2013r złożyli wniosek o upadłość, a od 2015 przejeli fabrykę niemcy .Ale jak nie używana i rok gwarancji to dobre i to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 04.02.2020 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) To już niezły złóg magazynowy, bo jak ja kupowałem w 2012r to firma już kończyła żywot, w 2013r złożyli wniosek o upadłość, a od 2015 przejeli fabrykę niemcy . Ale jak nie używana i rok gwarancji to dobre i to . Dlatego zaryzykowałam....poza tym dobrze kojarzę tą firmę, miałam ich kuchenkę, tylko wolnostojącą z piekarnikiem( nie psuła się w ogóle ileś lat, ale sprzedałam z mieszkaniem) i płyta ma same dobre recenzje. Takiej potrzebowałam, bo ma funkcję ze kontroluje potrawy z duzą ilością wody. A przy okapie wysuwanym z blatu...moze się przydać. A co Niemcy teraz tam produkują? Ten zakup, to pikuś, bo kupiłam okap za 10000zł taniej:popcorn: Edytowane 4 Lutego 2020 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 04.02.2020 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Na terenie dawnych zakładów ruszyła niby produkcja lodówek i piekarników marek Bosch i Siemens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 04.02.2020 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Na terenie dawnych zakładów ruszyła niby produkcja lodówek i piekarników marek Bosch i Siemens To moze ich części mają podobne parametry//?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 05.02.2020 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) Moze ktoś pomoze....Proszę Czy mozna zabudować lodówkę, co jest wolnostojąca? Znalazłam idealną.....a muszę szybko podjąć decyzję. Mam 73cm gł zabudowy a lodówka ma 65. No i kicha....mąz kupił juz. Edytowane 5 Lutego 2020 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 05.02.2020 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 A musi być zabudowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 05.02.2020 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 tak, bo jest porysowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 05.02.2020 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) Nayri czaję się na ten Twój piekarnik...ale nie wiem, czy będą na niego jeszcze fajne promocje.Na tą chwilę jest za drogi i szukam tańszego zamiennika:)Co myślicie o tym piekarniku? https://www.neonet.pl/piekarniki/gorenje-bop647a35bg.html Oszalałam chyba:no:bo kupuję większość agd przez pryzmat Waszych podpowiedzi...i tak zamiast szukać lodówek do zabudowy szukałam wśród wolnostojących, płyta miała być 60...kupiłam 90. Moja wizja kuchni lekko jest poszturchana:wiggle:Ale jestem zadowolona i mam nadzieję, ze długo będę. Jeszcze jedno...wybrałam taki zlew; https://www.lazienkaplus.pl/pl/franke-sirius-sid-160-zlewozmywak-56x44-cm-z-tectonite-onyx-1250331037,481394,173,i/?utm_source=gmc&gclid=Cj0KCQiA7OnxBRCNARIsAIW53B8zT7WhHQIG4ggFGgU6mzK6KQbE0ndi1evQTXY6Tinsp6fadEKcfu8aArMfEALw_wcB i zmywarkę: https://www.neonet.pl/zmywarki-do-zabudowy/bosch-sce52m65eu.html czy da się zrobić blat 55cm? Edytowane 5 Lutego 2020 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 05.02.2020 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Nayri czaję się na ten Twój piekarnik...ale nie wiem, czy będą na niego jeszcze fajne promocje. Na tą chwilę jest za drogi i szukam tańszego zamiennika:) Co myślicie o tym piekarniku? https://www.neonet.pl/piekarniki/gorenje-bop647a35bg.html Oszalałam chyba:no:bo kupuję większość agd przez pryzmat Waszych podpowiedzi...i tak zamiast szukać lodówek do zabudowy szukałam wśród wolnostojących, płyta miała być 60...kupiłam 90. Moja wizja kuchni lekko jest poszturchana:wiggle: Ale jestem zadowolona i mam nadzieję, ze długo będę. Jeszcze jedno... wybrałam taki zlew; https://www.lazienkaplus.pl/pl/franke-sirius-sid-160-zlewozmywak-56x44-cm-z-tectonite-onyx-1250331037,481394,173,i/?utm_source=gmc&gclid=Cj0KCQiA7OnxBRCNARIsAIW53B8zT7WhHQIG4ggFGgU6mzK6KQbE0ndi1evQTXY6Tinsp6fadEKcfu8aArMfEALw_wcB i zmywarkę: https://www.neonet.pl/zmywarki-do-zabudowy/bosch-sce52m65eu.html czy da się zrobić blat 55cm? Jaki zakres temperatur ma ten piekarnik przy normalnej pracy? Temperatury do 300 stopni podobno są przydatne (ale ja jeszcze takich nie użyłam, bo ciągle tylko planuję zrobić pizzę). Ja mając do wyboru allbo parę albo pyrolize, wybrałabym poekarnik parowy. Bo to się używa non stop, a czyści tylko kilka razy do roku. Pielarmiki parowe też parą zmiękczają brud do łatwiejszego czyszczenia. Natomiast kolega wybrał pyrolize i nie żałuje:) ale on kupował przede mną i nie przemyślał pary dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 05.02.2020 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Jaki zakres temperatur ma ten piekarnik przy normalnej pracy? Temperatury do 300 stopni podobno są przydatne (ale ja jeszcze takich nie użyłam, bo ciągle tylko planuję zrobić pizzę). Ja mając do wyboru allbo parę albo pyrolize, wybrałabym poekarnik parowy. Bo to się używa non stop, a czyści tylko kilka razy do roku. Pielarmiki parowe też parą zmiękczają brud do łatwiejszego czyszczenia. Natomiast kolega wybrał pyrolize i nie żałuje:) ale on kupował przede mną i nie przemyślał pary dobrze:) No właśnie tez biję się z myślami....pyroliza super, bo czystość....para rewelacja, ale z drugiej strony w normalnym elektrycznym piekarniku zz termoobiegiem mi jedzonko jako tako wychodziło( tak wychodziło, bo przez tą szybę brudną, przestałam w nim piec i piekę w mikrofali mięso i ciasta niestety tylko podobne do ciast:() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.02.2020 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Moze ktoś pomoze....Proszę Czy mozna zabudować lodówkę, co jest wolnostojąca? Jak grzeje z tyłu, to zazwyczaj ma boczki głębsze i się wentyluje nawet, jak dosuniesz ją do końca (trzeba zapewnić przepływ powietrza na górze, ale to szafki nad lodówkę standardowo zapewniają). Gorzej, jak grzeje bokami - wtedy po bokach musisz zostawić z każdej strony 5-10 cm luzu z każdej strony. Sprawdź w instrukcji konkretnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 05.02.2020 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Kurka nie mam instrukcji...dopiero będzie jak lodówka przyjdzie, ale na zdjęciach jest kratka w cokole na dole z przodu i taki jest opis: W najnowszej linii BluPerformance, technologia chłodzenia została kompaktowo zintegrowana w cokole urządzenia. Dzięki przeniesieniu skraplacza oraz odpływu wody z odszraniania do cokołu, osiągnęliśmy znacznie większą pojemność użytkową. Linię BluPerformance wyposażono w bardzo wydajny kompresor oraz w zaprojektowany na nowo, precyzyjny system kontroli elektronicznej. Dzięki temu urządzenia BluPerformance oferują najwyższą wydajność i zwiększoną energooszczędność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.02.2020 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Kurka nie mam instrukcji...dopiero będzie jak lodówka przyjdzie Serio nie ma w necie? Co to za model? Co myślicie o tym piekarniku? https://www.neonet.pl/piekarniki/gorenje-bop647a35bg.html Z opisu całkiem fajny. Tylko brakuje informacji o temperaturze maksymalnej. Przy pizzy to robi dużą różnicę (najlepiej wychodzi pieczona krótko, a w jak najwyższej temperaturze). A przy niektórych innych potrawach też przydaje się opieczenie w jak najwyższej temperaturze (za to krótko). Co do zmywarki - czarny zlew, czarny piekarnik, a zmywarka srebrna? Miałem Boscha i generalnie zmywarki robi dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 05.02.2020 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) Serio nie ma w necie? Co to za model? Z opisu całkiem fajny. Tylko brakuje informacji o temperaturze maksymalnej. Przy pizzy to robi dużą różnicę (najlepiej wychodzi pieczona krótko, a w jak najwyższej temperaturze). A przy niektórych innych potrawach też przydaje się opieczenie w jak najwyższej temperaturze (za to krótko). Co do zmywarki - czarny zlew, czarny piekarnik, a zmywarka srebrna? Miałem Boscha i generalnie zmywarki robi dobre. Bo to do zabudowy będzie, to zmywarkę zasłoni. Lodówka taka, tylko za inną cenę..duzo nizszą https://www.avans.pl/agd/lodowki-i-zamrazarki/lodowki/lodowka-liebherr-cbnpes-5758-premium-bluperformance?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=295914&utm_campaign=2020-02&utm_term=Lodowki&ceneo_spo=true Edytowane 5 Lutego 2020 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.02.2020 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Bo to do zabudowy będzie, to zmywarkę zasłoni. To ona jest do zabudowy? Wygląda, jakby front był "na gotowo" - panel od przodu i brak "wnęki" na front, jakby tylko panel miał wystawać. Lodówka taka, tylko za inną cenę..duzo nizszą https://www.avans.pl/agd/lodowki-i-zamrazarki/lodowki/lodowka-liebherr-cbnpes-5758-premium-bluperformance?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=295914&utm_campaign=2020-02&utm_term=Lodowki&ceneo_spo=true To instrukcje masz tutaj Wygląda, że jest chłodzona od tyłu i jak najbardziej nadaje się do obudowania (jest opisane w instrukcji jak to zrobić). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 05.02.2020 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) To ona jest do zabudowy? Wygląda, jakby front był "na gotowo" - panel od przodu i brak "wnęki" na front, jakby tylko panel miał wystawać. To instrukcje masz tutaj Wygląda, że jest chłodzona od tyłu i jak najbardziej nadaje się do obudowania (jest opisane w instrukcji jak to zrobić). Bardzo dziękuję:) tak, zmywarka jest do zabudowy ojj link się nie otwiera Edytowane 5 Lutego 2020 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.02.2020 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Bardzo dziękuję:) tak, zmywarka jest do zabudowy ojj link się nie otwiera U mnie od razu pobiera się PDF. Jak nie działa, to tutaj wejdź na zakładkę "Pliki do pobrania". A zmywarka niby jest w takiej kategorii, ale chyba chodzi tylko o zabudowę po bokach i od góry. Front jest (a przynajmniej wygląda) "na gotowo". Przecież tu nie ma nawet zaczepów do frontu i ma uchwyt fabryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts