Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wykonawcy PV mazowieckie

sancho80

Recommended Posts

Hej,

szukam firmy która wyceni i zamontuje mi panele fotowoltaiczne w mazowieckim.

wszędzie gdzie na razie szukałem na ten moment to ceny jakies kosmiczne - tzn np. 5200-5500pln za 1KwP na instalacje 6,2kw.

może ktoś z Was moglby się podzielić namiarem na rzetelna firme która zrobi instalacje na dobrych mono panelach (chińskich z tier 1) lub jakiś markowych ale nie najdroższych.

Hej,

szukam firmy która wyceni i zamontuje mi panele fotowoltaiczne w mazowieckim.

wszędzie gdzie na razie szukałem na ten moment to ceny jakies kosmiczne - tzn np. 5200-5500pln za 1KwP na instalacje 6,2kw.

może ktoś z Was moglby się podzielić namiarem na rzetelna firme która zrobi instalacje na dobrych mono panelach (chińskich z tier 1) lub jakiś markowych ale nie najdroższych.

Proszę bardzo firma solidna panele prukbet polskie https://www.ikea.com/pl/pl/customer-service/solar-panels/ Przynajmniej gwarancja u nich ma sens bo wątpię czy upadną. W jakiej miejscowości te panele bo woj mazowieckie jest długie i szerokie. ?

instalacja jest w Konstancinie. Mam jedna oferte ale panele sa chińskie nie z TIER1 - nie mogę nic o nich znaleźć i trochę się boje czy to nie jakiś kiepski sprzet...

Mnie instalację taką jak w stopce wykonała firma http://sun4u.pl gorąco polecam bardzo dobra jakość za sensową cenę.

Właśnie dostałem ciekawą ofertę od firmy Axevici z Marek. Chyba trafiłem na kompetentnego gościa bo jak na razie jest z nim dobry kontakt i rzetelnie odpowiada na pytania.

Oferta też wstępnie ok (38.000zł za 9,9kWp, JA Solar 330W, half cut, bifacial, Fronius Symo 8.2.3-M)

Słyszeliście moze o tej firmie ? Warto im zaufać ?

Także robie rozeznanie w Mazowieckim. Czy w przypadku PV liczy sie tylko producent sprzetu i cena?

O ile w budowie domu montaz i jakos uslugi/wykonania ma ogromne znaczenie, niestety na watkuo PV nie widze informacji o Czarnej/bialej liscie PV czy tez narzekan na wykonawcow, wiec rodzi sie mysl by kierowac sie najnizsza cena za najlepszej jakosci sprzet? Czy slusznie?