acardo 22.01.2020 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 Cześć. Mój Ojciec niedawno kupił bliźniaka. Jako że sam ma mało sił to staram się mu go pomóc odnowić. Moja wiedza budowlana jest generalnie bardzo ale to bardzo podstawowa w związku z tym posilkuje się stronami i formami. Właściwe pytanie:Zrobiłem mały 'wykop' pod ścianą budynku i zauważyłem że to tylko pomalowany styropian. Czy należałoby założyć w tym wypadku folie kubelkowa? Ojciec chciał położyć kostkę za parę tygodni i kiedy rozmawiałem z nim o folii kubelkowej jest dość sceptyczny bo 'mówią że potem się w tym robaki wylegaja etc'. Chciałbym was (bardziej doświadczonych) prosić o radę. Zdjęcie 'wykopu' :https://imgur.com/a/gPQJdmS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 24.01.2020 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 A czemu ta folia ma służyć? Folia to ochrona przed mechanicznym uszkodzeniem XPS podczas zasypywania wykopu, a wykop już dawno zakopany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acardo 31.01.2020 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Powiedziano nam, że folia jest też izolacją przeciw wilgoci. Ale ta teoria tak naprawdę ma swoich zwolenników, jak i przeciwników. Finalnie zdecydowaliśmy się tego nie ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts