coachu13 26.01.2020 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Zbliżam się do fugowania cegieł.I zastanawiam się czego użyć, zwykłej zaprawy cementowej ?Widziałem, że jest też jakaś specjalna zaprawa, do tego typu fug, która się tak nie klei do cegieł.Cenowo cement do zaprawy to przepaść ale obawiam się jak to będzie wyglądało jak będę robił cementem.Czy nie upaćkam cegieł. Jak Wy robiliście. Jaka technika nakładania tej fugi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.01.2020 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Mnie wykonawca straszył, że owszem, może wymieszać zaprawę - na najlepszym cemencie. Ale i tak wyjdą wykwity których nie będzie przy gotowej zaprawie do klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 26.01.2020 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 No i czym robiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.01.2020 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 No i czym robiłeś ? Zaprawą do klinkieru Kreisel (dedykowanej fugi nie kupowałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 31.01.2020 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 I jak Twój fachowiec to robił ?Normalnie ręcznie nanosił do fugi, a pozostałość zmywał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 31.01.2020 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 I jak Twój fachowiec to robił ? Normalnie ręcznie nanosił do fugi, a pozostałość zmywał ? Na dobrą sprawę to fugował tylko od góry daszki klinkierowe na murku. Resztę tą zaprawą murował "na pręta" i tak zostawiał. Jak dokładnie nakładał - nie przyglądałem się. Klinkier czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts