lechita1984 27.01.2020 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Witam Moje pytanie nie jest związane z budową domu ale z działką inwestycyjną Chciałbym kupić pewną działkę pod inwestycję , ale nie znam jej mocy przyłączeniowej a jest to jeden z ważniejszych aspektów przy wyborze działki. Właściciel nie ma pojęcia o mocy przyłącza, według pośrednika nieruchomości w starostwie też nie wiedzą, Za radą pośrednika nieruchomości skontaktowałem się z firmę energetyczną (w tym przypadku Energa) i tam też nie mają pojęcia więc gdzie mam tego szukać? pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.01.2020 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Wystąp do ZE wydanie warunków przyłączenia do sieci przyszlej inwestycji, we wniosku określ potrzebną moc, ZE odpowie czy da radę dostarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechita1984 28.01.2020 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Dzięki za odpowiedź. Jako zakład energetyczny to mam rozumieć takie firmy jak Energa Tauron itp ?? jeśli tak to już w opisie wspomniałem że w Energa nie mają pojęcia przynajmniej tak mi odpowiedzieli w informacji dla klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.01.2020 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Dzięki za odpowiedź. Jako zakład energetyczny to mam rozumieć takie firmy jak Energa Tauron itp ?? jeśli tak to już w opisie wspomniałem że w Energa nie mają pojęcia przynajmniej tak mi odpowiedzieli w informacji dla klientów ZE interesuje się dopiero, jak ma podłączyć. Więc jak przyłącze jest zbudowane - to Ci powiedzą, jaką masz moc. Jak nie - musisz złożyć wniosek o warunki przyłącza na taką moc, jaką chcesz. Dopiero wtedy ktoś się tym zajmie i zacznie sprawdzać, jaką mają infrastrukturę i projektować przyłącze a w razie potrzeby rozbudowę sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.01.2020 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Dzięki za odpowiedź. Jako zakład energetyczny to mam rozumieć takie firmy jak Energa Tauron itp ?? jeśli tak to już w opisie wspomniałem że w Energa nie mają pojęcia przynajmniej tak mi odpowiedzieli w informacji dla klientów Tak ZE Zakład Energetyczny właściwy dla działki. Jak myślisz ze w ZE ktoś Ci coś odpowie ot tak to się grubo mylisz. Ale tylko oni wiedzą jaką moc mogą do danej działki przyłączyć. Złóż wniosek na piśmie, o wydanie warunków, zrób ksero wniosku aby Ci potwierdzili. Na odpowiedz mają 30 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechita1984 28.01.2020 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 mam jeszcze tylko takie pytanko czy takich informacji udzielą tylko właścicielowi działki czy też każdemu kto o to zapyta?? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts