Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moc przyłączeniowa działki

Recommended Posts

Witam :)

Moje pytanie nie jest związane z budową domu ale z działką inwestycyjną Chciałbym kupić pewną działkę pod inwestycję , ale nie znam jej mocy przyłączeniowej a jest to jeden z ważniejszych aspektów przy wyborze działki. Właściciel nie ma pojęcia o mocy przyłącza, według pośrednika nieruchomości w starostwie też nie wiedzą, Za radą pośrednika nieruchomości skontaktowałem się z firmę energetyczną (w tym przypadku Energa) i tam też nie mają pojęcia więc gdzie mam tego szukać?

pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc :)

Dzięki za odpowiedź.

Jako zakład energetyczny to mam rozumieć takie firmy jak Energa Tauron itp ?? jeśli tak to już w opisie wspomniałem że w Energa nie mają pojęcia przynajmniej tak mi odpowiedzieli w informacji dla klientów :)

ZE interesuje się dopiero, jak ma podłączyć. Więc jak przyłącze jest zbudowane - to Ci powiedzą, jaką masz moc. Jak nie - musisz złożyć wniosek o warunki przyłącza na taką moc, jaką chcesz. Dopiero wtedy ktoś się tym zajmie i zacznie sprawdzać, jaką mają infrastrukturę i projektować przyłącze a w razie potrzeby rozbudowę sieci.

Dzięki za odpowiedź.

Jako zakład energetyczny to mam rozumieć takie firmy jak Energa Tauron itp ?? jeśli tak to już w opisie wspomniałem że w Energa nie mają pojęcia przynajmniej tak mi odpowiedzieli w informacji dla klientów :)

Tak ZE Zakład Energetyczny właściwy dla działki.

Jak myślisz ze w ZE ktoś Ci coś odpowie ot tak to się grubo mylisz. Ale tylko oni wiedzą jaką moc mogą do danej działki przyłączyć. Złóż wniosek na piśmie, o wydanie warunków, zrób ksero wniosku aby Ci potwierdzili. Na odpowiedz mają 30 dni.