nuker44 29.01.2020 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Witam, Posiadam u siebie w mieszkaniu panele podłogowe i na łączeniu paneli z gresem panele są wyżej i gdy staje się na ten panel to czuć, że podłoga ugina się co jest nie komfortowe. Jest to zapewne spowodowane tym, że podłoga w tym miejscu mogła być krzywa i ekipa remontująca po prostu to olała. Dodam, że nie mam możliwości rozbiórki tej części podłogi i poprawienie podłoża aby było równe. Czy w tym przypadku jest możliwe przyklejenie tego panelu do podłogi klejem montażowym (coś mocnego z marketu) aby zniwelować uginanie się tego panela? W załączniku podsyłam zdjęcie owego łączenia. (listwa wykończeniowa jest na zwykły klej - próbowałem taka na śruby ale niestety szpara między panelami a gresem jest zbyt mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.01.2020 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 (edytowane) Panele to podłoga pływająca, nie wolno mocować ich do podłoża. Dylatacja wokół ścian (i od innych rodzajów podłogi - to chyba oczywiste!) powinna wynosic minimum 1cm.Są takie listwy do styku panel /posadzka lecz należy je montować przed ułożeniem paneli. Edytowane 29 Stycznia 2020 przez Bertha Są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts