dudi82 29.01.2020 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 (edytowane) Witam Remontuję domek na działce i chcę wyburzyć 2 ściany grubości 10cm. Ściany są wewnątrz domku i są w nich otwory drzwiowe. Niektóre ściany zewnętrzne mają około 25cm grubości. Niektóre ściany wewnątrz domu też mają 25cm i te zostają. W narożnikach domu i przy drzwiach wejściowych są słupy(?) i jak rozumiem, to one są konstrukcją nośną domku/dachu. Domek jest parterowy, bez piwnicy. Mogę w ciemno założyć, że wyburzenie tych 10-cio cm ścian jest bezpieczne, czy powinien zasięgnąć opinii ... no właśnie, kogo? Nadzoru budowlanego? O konstrukcji domu nic nie wiem. Taki kupiłem. Żadnych planów, projektów, rysunków nie mam. Poza tym poniżej, stworzonym przeze mnie. Ściany czerwone - 25 cm. Czarne - 10 cm. Edytowane 29 Stycznia 2020 przez dudi82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.01.2020 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Te dwie czarne w środku z trzema strzałkami wyglądają na działowe.Ta czrna po lewej pewnie też taką może być.Jakie są wymiary całego domu i wymiary wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.01.2020 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 skuć tynk u góry działowych i zobaczyć, czy opiera się na nich strop czy nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.01.2020 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Słuszna uwaga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 29.01.2020 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 (edytowane) Jakie są wymiary całego domu i wymiary wewnątrz. Dodaję rysunek. Wymiary w metrach. To przybliżone wymiary. Dokładnych nie pamiętam. skuć tynk u góry działowych i zobaczyć, czy opiera się na nich strop czy nie. To ja jednak głupi jestem, że na to nie wpadłem . Dzięki Najprostsze rozwiązania są najlepsze. Edytowane 29 Stycznia 2020 przez dudi82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts