Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chiński "tajemniczy wirus", kto na tym zarobi? =JA!

pkorol

Recommended Posts

Informacje z pierwszej ręki to

Papier toaletowy i makaron to produkty potrzebne i używane codziennie. Jak byś nie wiedział.

Swoim wpisem .... nic nie wnosisz do tematu.

Podbijasz emocje czy co?

Wyjaśnij co wnosisz swoim wpisem, bo nie dostrzegam!

Adam M.

• Odpowiedzi 287
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszędzie trąbią, że maseczki nie pomagają.

Ale,

Wielkość wirusa to 50-200 nm.

Wirus roznosi się drogą kropelkową czyli wirus doczepia się do drobnych kropelek śluzu o wielkości od 20 mikrom.

Maseczki np FFP1 filtrują 80% cząstek o wielkości od 0,6 mikrom czyli cząstek wielkości od 20 mikrom będzie procentowo raczej więcej filtrować...

Czyli jakaś maseczka jeszcze jakieś okulary na oczy i odpowiednia higiena i jakieś zabezpieczenie jest......

Wirus roznosi się drogą kropelkową czyli wirus doczepia się do drobnych kropelek śluzu o wielkości od 20 mikrom.

Maseczki np FFP1 filtrują 80% cząstek o wielkości od 0,6 mikrom czyli cząstek wielkości od 20 mikrom będzie procentowo raczej więcej filtrować...

A jak już ten śluz wsiąknie w maseczkę (po sekundzie, czy może szybciej) to taka wilgotna maseczka nie jest przypadkiem wyśmienitą przechowalnią dla wirusa? Który już bez kropelki może swoimi zgrabnymi kształtami przeciskać się przez maseczkę wciągany każdym wdechem?

Jedyne, co maseczka daje to utrudnia dotknięcie okolic nosa i ust ręką.

Chyba, że masz na myśli takie prawdziwe maski z filtrami, dokładnie otulające twarz.

Edytowane przez Kaizen

Giełda na zielono co świadczy o tym, że nie wszystkich poraziła pandemia umysłowa. A najbardziej mnie jednak przeraża, że moje chińskie akcje idą do góry:) no cóż skoro je mam, to nic nie pozostaje jak tylko zacierać ręce, bo każdy grosz w tych mętnych czasach na wagę złota:)

kto zarobi na corona?

na pewno ,,nasz? zont z naszych podatkow bo oni kasy nie maja,

a codze wydaje sie lekko

najbardziej zarobią producenci "kaftanów" ... potrzeba ich więcej niż "maseczek" :) ;)

ps - są tutaj na tym forum, użytkownicy którzy gdyby mogli jedli by "spod siebie", (choć pewien nie jestem czy tak nie jest w istocie) ;)

Jak zarobić na epidemi (pytał ktoś) ? ... otóż pierwszy z serii niech uszyje dla siebie

... no i cewki, zappery i inne bajery :)

Edytowane przez Chef Paul
ps

Właśnie mówili przed chwilą, że amerykanie robią szybkie testy i ... jeżeli w krwiobiegu wykryty jakieś tam coś produkowane przez układ immunologiczny człowieka, to może iść do pracy nic mu nie zagraża:). Temu kto przechorował szczepionka nie potrzebna, a że innych zaraża no cóż żadna szczepionka na to nie pomorze:). Więc przestańcie swoje chybione teorie publikować, żaden rząd na całym świecie na tym nie zarobi tylko banki i wyłącznie banki i tacy jak ja przepadkowi mrówki. Dla czego banki a no bank nie zarabia na kredytach tylko na bankrutach, których za chwilę będzie jak pączków w czwartek.

. Dla czego banki a no bank nie zarabia na kredytach tylko na bankrutach, których za chwilę będzie jak pączków w czwartek.

A możesz przyblizyć ten mechanizm? Ktos bierze kredyt. Nie spłaca go. W którym momencie bank zarabia? Tak wytłumacz krok po kroku bo widzę że jestes specjalistą w tej sprawie.

Właśnie mówili przed chwilą, że amerykanie robią szybkie testy i ... jeżeli w krwiobiegu wykryty jakieś tam coś produkowane przez układ immunologiczny człowieka, to może iść do pracy nic mu nie zagraża:). Temu kto przechorował szczepionka nie potrzebna, a że innych zaraża no cóż żadna szczepionka na to nie pomorze:). Więc przestańcie swoje chybione teorie publikować, żaden rząd na całym świecie na tym nie zarobi tylko banki i wyłącznie banki i tacy jak ja przepadkowi mrówki. Dla czego banki a no bank nie zarabia na kredytach tylko na bankrutach, których za chwilę będzie jak pączków w czwartek.

Pkorol, weź nie pikorol :) twoje cewki i płaskoziemcy mówili :)

Edytowane przez Chef Paul