Budodam 29.01.2020 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Witam. Mam pytanie czy jest możliwość wymurowania dodatkowych ścian nośnych na chudziaku ponieważ aktualnie wydaje mi się konstrukcja zbyt wątła chociaż jest zgodna z projektem. Budynek posiada już ściany nośne strop i dach lecz nie ma jeszcze działowych. Czy jest możliwość postawienia ich na chudziaku ? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dulin7 29.01.2020 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Przy tradycyjnych fundamentach sciany nosne musza stac na lawie. Po co chcesz poprawiac projekt? Ktos go wykonal i wzial za projekt odpowiedzialnosc a wiec po co na pale dokladac jakies elementy? Roznych doradcow wujkow i murazy spod budki z piwem nie sluchaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.01.2020 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Witam. Mam pytanie czy jest możliwość wymurowania dodatkowych ścian nośnych na chudziaku ponieważ aktualnie wydaje mi się konstrukcja zbyt wątła chociaż jest zgodna z projektem. Budynek posiada już ściany nośne strop i dach lecz nie ma jeszcze działowych. Czy jest możliwość postawienia ich na chudziaku ? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Jaka jest podstawa takiego stwierdzenia aktualnie wydaje mi się konstrukcja zbyt wątła chociaż jest zgodna z projektem ?? Ściany nośne muruje się na ławach. czasami szerokość ławy = szerokość ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budodam 30.01.2020 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Właśnie myślałem żeby na chudziaku zrobić na wysokość i szerokość pustaka szalunki dać zbrojenie i zalać betonem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.01.2020 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Masz projekt? To robisz według projektu.Co to znaczy: wydaje mi się ? Wydaje cie się że się znasz, to robisz po uważaniu i trafiasz na żółte paski wiadomości, a nuż nagroda Darwina się trafi?Chcesz trafić do podręczników jak Ikar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.01.2020 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Właśnie myślałem żeby na chudziaku zrobić na wysokość i szerokość pustaka szalunki dać zbrojenie i zalać betonem ? Minimalna głębokość posadowienia wynosi 50cm. Mniejsza musi być uzasadniona. Sądząc z zadanego pytania to nie znasz się na budownictwie. Powtórzę więc wcześniejsze pytanie Jaka jest podstawa takiego stwierdzenia aktualnie wydaje mi się konstrukcja zbyt wątła chociaż jest zgodna z projektem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budodam 31.01.2020 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Dom jest według projektu tylko chciałbym się dowiedzieć czy jest taka możliwość. Jedno pomieszczenie gdzie ma być korytarz 2 pokoje i łazienka ma jakieś 4.7m na 14 chciałbym w tym miejscu mieć grubsze ściany ze względu na instalację łazienkę i z czasem żeby spokojnie mógł się oprzeć strop. Może ktoś ma jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budodam 31.01.2020 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Zgadzam się nie znam się na budownictwie i dlatego pytam ? Wszystko jest według projektanta fachowców itp ale chciałbym się dowiedzieć czy jest taka możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 31.01.2020 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Grubsza a ściana nośna to dwa inne pojęcia. Grubszą ścianę możesz sobie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budodam 31.01.2020 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Dziękuję za odpowiedź ale jeśli położyłbym ściany z porothermu 25 na chudziaku 15-20 cm to trzeba jakoś specjalnie wzmocnić chudziak żeby nie popękał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budodam 31.01.2020 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budodam 31.01.2020 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budodam 31.01.2020 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Chodzi o lewą stronę budynku która była zmieniona tj. na rysunku drugim przez architekta. Edytowane 31 Stycznia 2020 przez Budodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts