dbx 04.02.2020 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 . z czego dokładnie jest wykonana 10cm warstwa zakrywająca rurki ogrzewania podłogi? czy rurki są na dole wylewki, czy podniesione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.02.2020 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 z czego dokładnie jest wykonana 10cm warstwa zakrywająca rurki ogrzewania podłogi? czy rurki są na dole wylewki, czy podniesione? Wylewka to beton z miksokreta, rurki podlogowki są rozłożone na listwach jak poniżej, listwy są przymocowane bezpośrednio do płyty fundamentowej,oczywiscie na foli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 06.02.2020 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Dlaczego oczywiście? Przez to, warstwa grzejna, jest odcięta od płyty. Czy planując ogrzewanie, brałeś pod uwagę sterowanie temperaturą czujnikiem podłogowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.02.2020 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Dlaczego oczywiście? Przez to, warstwa grzejna, jest odcięta od płyty. Czy planując ogrzewanie, brałeś pod uwagę sterowanie temperaturą czujnikiem podłogowym? Folia jako warstwa poslizgowa czyli standard przy wylewce. 3mm także nie można mówić o odcięciu grzania Nie zakładałem sterowania czujnikiem w podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 06.02.2020 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Ja zakładam, i mam wrażenie, że to najpewniejszy sposób na utrzymanie stałej temperatury, bez względu na słońce, przeciągi/wietrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.02.2020 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Kaizen rozczarowujesz mnie, liczyłam na szybką reakcje na tą odpowiedz plus link do kapiącego xps-u. Arturo siedzi u mnie w plonkownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts