Zbyszko.O 02.02.2020 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Witam W projekcie mam ścianę fundamentową murowaną do poziomu gotowej posadzki. Rozmawiałem z murarzem mówił że z reguły murowanie ścian fundamentowych kończy się na chudziaku ( zaznaczyłem czerwoną linią ) i dalej folia, papa i pustak ceramiczny ścian. Poziom podsypania na poziomie garażu będzie do poziomu na gotowo posadzki w garażu. A jak wy macie u siebie? Jakie są plusy jednego i drugiego rozwiązania ? Poziom parteru domu poziom garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.02.2020 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Murarz ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.02.2020 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?334476-Chudziak-na-r%C3%B3wno-czy-w-zag%C5%82%C4%99bieniu Poziom chudziaka poniżej poziomu terenu to też ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszko.O 03.02.2020 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A jak wy robiliście? lub macie zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.02.2020 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A jak wy robiliście? lub macie zrobione? http://kaizen.neostrada.pl/public/budowa/dzien17c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszko.O 03.02.2020 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Czyli masz na równo z chudziakiem, Garaż masz w bryle domu? Wjazd do garażu i poziom domu masz na tym samym poziomie? Ja mam różnicę poziomów wyżej część domu niżej garaż. Cześć mieszkalną można zrobić na równo z chudziakiem bo będzie nad poziomem terenu ale garaż już będzie miał przysypaną część ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dragon7820 02.03.2020 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Witajcie , to może się przyłącze do tematu bo też nurtuje mnie to a właściwie z powodu spadku terenu mam plus 30cm ponad punkt 0 i w projekcje mam że ostatni bloczek fundamentu jest wysokością posadzki czy jest to prawidłowe? Czy robić chudziaka na wysokość ostatniego bloczka? Jak sobie poradziłes Zbyszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts