Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polecani fachowcy od okien i okna na Podkarpaciu.

Recommended Posts

co do relacji wysokość zaliczki - termin realizacji - nie mów mi, ze ten, co przedpłaca 30% ma ten sam termin, co przedpłaca 80%... :)

Oczywiście, że tak. Chyba, że ktoś kupuje u "pana Kazia" w stodole i od jego wpłaty zależy czy p.Kazio będzie miał za co profile kupić:rolleyes:

W normalnych firmach od wysokości zaliczki może (czasem) zależeć poziom rabatowania ale nie termin.

Jeżeli ktoś uzależnia termin realizacji od tego ile wpłacisz kasy to u mnie by się zapaliła lamka ostrzegawcza!

• Like 1

U moich dostawców zaliczka nie ma znaczenia by mieć najszybszy możliwy termin.

Prowadzenie cenionego za kompetentność portalu to renoma. I dzięki niej można sprzedawć wiedzę oraz powierzchnię reklamową.

• 2 weeks później...

Niewiele jest firm których absolutnie nie polecam, ale do takich należy właśnie Kowalski za prowadzenie bardzo nieetycznych działań wobec konkurencji a przy próbie wyjaśnienia sprawy totalnie chamskie stanowisko właściciela.

Hensfort - łamię sobie język na ich nazwie, ale będę musiał się przyzwyczaić, bo są coraz bardziej widoczni na rynku i to w dobrym świetle.

Kowalski Okna bardzo się reklamował tutaj u nas na Podkarpaciu, że przy zakupie u nich okien na profilu Salamander parapety z xps-a są gratis. Byłem u nich na wycenie i specjalnie nie mówiłem nic o tej reklamie. Oczywiście doliczyli je jako dodatkowy koszt.

Z Hensfort miałem najniższą wycenę na profilu Ecoreina, nie zdecydowałem się jednak bo opinii nie ma na ich temat w necie nic.

• 2 months później...
Pewnie to zbyt ogólne pytanie, ale mając do wyboru Hensfort i Internorm, domyślam się, że i jedne i drugie okna mogą być bardzo dobre?

Dziwne to porównanie. Pewnie nawet kwoty wycen będą podobne, tyle że wyrażone w walucie kraju pochodzenia okien. Internorm nie ma w Polsce porównywalnych odpowiedników.

Tak, dokładnie. Ma swoje profile z kompletnie innymi rozwiązaniami niepodobnymi do wszelkich dostępnych na rynku, w tym wiele bardzo pionierskich rozwiązań technologicznych. To tak jakbyś chciał porównywać bolid formuły 1 do aut spotykanych na naszych drogach.

Oczywiście można zapytać: po co komu bolid do codziennego użytku? Wtedy można porównać parametry istotne: czyli szczelność na wodę i powietrze oraz izolacyjność.

Aha.

Moje pytanie wynika stąd, że potencjalny dostawca okien (zresztą polecany na Oknoteście) sprzedaje właśnie okna tych 2 firm: Hensfort i Internorm.

Stąd moje pytanie, zanim zwrócę się do nich o wycenę, żeby od razu skoncentrować się na jednej z nich.

Czyli skoro Internorm to bolid, to chyba jednak Hensfort wystarczy do domku. :)