sempajers 03.02.2020 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Witam serdecznie miałem wylewany beton B10 na posadzkę od wylania mija już 2 miesiące około albo lepiej do 4-5 dni po wylaniu nic sie z beton nie działo a potem po odwiedzinach na działce okazało się że beton się łuszczy odwarstwia zamiotłem raz i po jakimś czasie po kolejnych odwiedzinach okazało się że w miejscu gdzie było zmiecione znów beton się rozwarstwił i martwi mnie to troszkę gdyż w okresie pierwszych 2 tygodni od wylania najgorsze mrozy sięgały -2 stopni a do tej pory najwięcęj było -6 i to długo po wylaniu czy opłaca się robić jakąś ekspertyzę na klasę betonu i czy to co widać na zdjęciu czy powinienem się tym martwic czy jakoś wpłynie to na dalsze prace i późniejsze mieszkanie w tym budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 03.02.2020 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 (edytowane) O kur... raczej nie wygląda to dobrze....jakiś lichy beton. A czemu nie B15 albo B20 tylko B10 ??? Ja mam nawet B25 na posadzce (przez pomyłkę), a zakładając że zawsze gdzieś oszukają to będzie pewne B20. Chyba najlepiej rzucić na to siatkę i dolać z porządnego betonu. A teraz to bym robił płyte dla świętego spokoju. JAk masz kase to to zrób bo jeszcze stan zero. Edytowane 3 Lutego 2020 przez KUBEK1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dulin7 04.02.2020 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 A jaka chcesz robic ekspertyze ? Dla slabego z natury betonu i to jeszcze mrozonego przez pierwsze 2 tyg po wylaniu? Wolaj kierownika budowy i niech oceni od tego w koncu on jest chyba za cos mu placisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.02.2020 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Co to za beton? Masz WZ, czy "bez faktury"? Dolana woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts