ahonen 04.02.2020 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Witam. Niebawem rozpoczynam budowę domu 100m2,parter plus poddasze użytkowe. Myślałem o gazie,ale przyłącze miałoby z ok 70 m i kosztowało ok. 8 tysi bez prac ziemnych. Ostatecznie stanęło na foliach grzewczych red snake dół podloga i poddasze folia w suficie. Do tego ok. 8,5-9 kW fotowoltaiki. Czy takie rozwiązanie jest dobre i trwałe? Może ktoś używa tych folii jakiś czas i jest w stanie coś podpowiedzieć? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 04.02.2020 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Dorzuć klimę w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ahonen 04.02.2020 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Klima też na pewno będzie. Zawsze marzył mi się kominek na drewno,ale chyba z tego zrezygnuje i ewentualnie założę kominek elektryczny z termogrzałką. Panele będą to można korzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ahonen 04.02.2020 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Co ma "zupa elektromagnetyczna" z tym wspólnego bo nie bardzo rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 04.02.2020 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Te folie podczas pracy generują pole elektromagnetyczne potocznie nazywane "zupa elektromagnetyczna". Jak lubisz chodzić po takim polu to takie grzanie jest dla Ciebie. Następny znawca tematu:jawdrop: doktor teoretyk:bye: Do autora tematu ... Jak masz ochotę i mozliwość zapraszam do nas pod Kielce. Mamy takie folie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ahonen 04.02.2020 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Następny znawca tematu:jawdrop: doktor teoretyk:bye: Do autora tematu ... Jak masz ochotę i mozliwość zapraszam do nas pod Kielce. Mamy takie folie w domu. Jak się spisują te folie? Ile pobierają prądu itp,bo nie wiem czy zakładane 8,5 kW starczy na folię+dom. Dzięki za zaproszenie, trochę daleko mam do Kielc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karasso 04.02.2020 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Jak lubisz mieszkać w zupie elektromagnetycznej to będziesz bardzo zadowolony. ty tak na poważnie? Jeżeli tak to rozumiem że nie masz prądu w domu , nie korzystasz z telefonii GMS i mieszkasz w klatce Farday'a . Jesteś Amiszem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 04.02.2020 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 A przejdzie ten system grzania w PINB? Ja miałem mieć kable, KB jeszcze dwa miesiące temu mówił, że nie będzie problemu ale niedawno przyszedł i powiedział, żebym co innego wymyślił, bo "jedna pani poszła na emeryturę, przyszła młoda, wszystko sprawdza i do wszystkiego się czepia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karasso 04.02.2020 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Jak nie widzisz różnicy, to nie mamy o czym rozmawiać. Zdrowia życzę. dziękuje również zdrówka życzę i czekam na wyjaśnienie czym różni się zupa elektromagnetyczna wytwarzane przez kable które masz w ścianie, wytwarzana przez BST' y telefonii komórkowej , twój tel komórkowy od zupey elektromagnetycznej wytwarzane przez folie grzewcze. Podaj konkretne liczby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ahonen 04.02.2020 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 A przejdzie ten system grzania w PINB? Ja miałem mieć kable, KB jeszcze dwa miesiące temu mówił, że nie będzie problemu ale niedawno przyszedł i powiedział, żebym co innego wymyślił, bo "jedna pani poszła na emeryturę, przyszła młoda, wszystko sprawdza i do wszystkiego się czepia" Trochę to dziwne. Z jednej strony karzą stawiać na ekologię itp a u Ciebie takie problemy. Mam nadzieję, że problemu nie będzie,choć projekt zakładał całkiem inny model grzewczy. Muszę popytać zawczasu mojego projektanta i KB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ahonen 04.02.2020 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Pole elektromagnetyczne otacza nas praktycznie dookoła i nikt o tym nie mówi. Ciekawe jak chcesz tego uniknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 04.02.2020 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) Trochę to dziwne. Z jednej strony karzą stawiać na ekologię itp a u Ciebie takie problemy. Mam nadzieję, że problemu nie będzie,choć projekt zakładał całkiem inny model grzewczy. Muszę popytać zawczasu mojego projektanta i KB. No właśnie przez ekologię takie szopki. Jak masz wpisane w projekcie ile energii budynek może zużywać to jest problem ;/ punkt 3.1.3 http://www.warsztatarchitekta.pl/doc/legislacja/2014-11-04-rozp-ws-metodologii-obliczania-charakterystyki-energetycznej.pdf Edytowane 4 Lutego 2020 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karasso 04.02.2020 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Natężeniem pola. podaj konkretne liczby a nie ze coś Ci się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karasso 04.02.2020 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 podaj konkretne liczby a nie ze coś Ci się wydaje poczytaj http://www.foliagrzewcza.com.pl/grafika/opinia_politechniki_wroc_folia_grzewcza.pdf https://redsnake.pl/wp-content/uploads/2018/12/Wyniki_badania.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 04.02.2020 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Dostaliśmy Pnb bez problemu nawet dostaliśmy tez dofinansowanie w programie ,,czyste powietrze'' więcej potem napiszę, bo jadę autem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ahonen 04.02.2020 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 No właśnie przez ekologię takie szopki. Jak masz wpisane w projekcie ile energii budynek może zużywać to jest problem ;/ punkt 3.1.3 http://www.warsztatarchitekta.pl/doc/legislacja/2014-11-04-rozp-ws-metodologii-obliczania-charakterystyki-energetycznej.pdf To mnie teraz zaniepokoiles. Muszę jutro dzwonić do projektanta i urzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ahonen 04.02.2020 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Dostaliśmy Pnb bez problemu nawet dostaliśmy tez dofinansowanie w programie ,,czyste powietrze'' więcej potem napiszę, bo jadę autem;) Właśnie słyszałem, że można też liczyć na dofinansowanie z tego programu. Ile % zwracają? Bo jak u mnie w urzędzie pytałem to dostałem odpowiedź, że na nowy budynek to tylko dofinansowanie na pompę ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 04.02.2020 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Dostaliśmy Pnb bez problemu nawet dostaliśmy tez dofinansowanie w programie ,,czyste powietrze'' więcej potem napiszę, bo jadę autem;) Projekt wpadał już w WT2017 czy nie, bo to robi różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 04.02.2020 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Właśnie słyszałem, że można też liczyć na dofinansowanie z tego programu. Ile % zwracają? Bo jak u mnie w urzędzie pytałem to dostałem odpowiedź, że na nowy budynek to tylko dofinansowanie na pompę ciepła. Nieźle... mnie dotychczas wszyscy mówią że dotacja na PC w nowych domach była tylko w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 04.02.2020 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Nieźle... mnie dotychczas wszyscy mówią że dotacja na PC w nowych domach była tylko w zeszłym roku. Bo to prawda. Właśnie w tamtym roku dostaliśmy dofinansowanie i Pnb równiez w tamtym roku. Jak chcesz mogę podać nr. tel do męza na pw, on to lepiej wyjaśni....o ogrzewaniu równiez. Moje odczucia są takie, ze nic nie robimy a mamy ciepło, bardzo tanio i wszystkie pomieszczenia pod kontrolą w telefonie. Jedynie, to iz szybko się nagrzewa uwazam za wadę, bo podłoga prawie przez cały czas jest zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts