Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom 100m2 ogrzewanie folie grzewcze red snake plus fotowoltaika

ahonen

Recommended Posts

Witam. Niebawem rozpoczynam budowę domu 100m2,parter plus poddasze użytkowe. Myślałem o gazie,ale przyłącze miałoby z ok 70 m i kosztowało ok. 8 tysi bez prac ziemnych. Ostatecznie stanęło na foliach grzewczych red snake dół podloga i poddasze folia w suficie. Do tego ok. 8,5-9 kW fotowoltaiki. Czy takie rozwiązanie jest dobre i trwałe? Może ktoś używa tych folii jakiś czas i jest w stanie coś podpowiedzieć? Dzięki za pomoc

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Te folie podczas pracy generują pole elektromagnetyczne potocznie nazywane "zupa elektromagnetyczna".

Jak lubisz chodzić po takim polu to takie grzanie jest dla Ciebie.

Następny znawca tematu:jawdrop: doktor teoretyk:bye:

Do autora tematu ...

Jak masz ochotę i mozliwość zapraszam do nas pod Kielce. Mamy takie folie w domu.

Następny znawca tematu:jawdrop: doktor teoretyk:bye:

Do autora tematu ...

Jak masz ochotę i mozliwość zapraszam do nas pod Kielce. Mamy takie folie w domu.

Jak się spisują te folie? Ile pobierają prądu itp,bo nie wiem czy zakładane 8,5 kW starczy na folię+dom. Dzięki za zaproszenie, trochę daleko mam do Kielc

Jak nie widzisz różnicy, to nie mamy o czym rozmawiać.

Zdrowia życzę.

dziękuje również zdrówka życzę i czekam na wyjaśnienie czym różni się zupa elektromagnetyczna wytwarzane przez kable które masz w ścianie, wytwarzana przez BST' y telefonii komórkowej , twój tel komórkowy od zupey elektromagnetycznej wytwarzane przez folie grzewcze. Podaj konkretne liczby

A przejdzie ten system grzania w PINB? Ja miałem mieć kable, KB jeszcze dwa miesiące temu mówił, że nie będzie problemu ale niedawno przyszedł i powiedział, żebym co innego wymyślił, bo "jedna pani poszła na emeryturę, przyszła młoda, wszystko sprawdza i do wszystkiego się czepia"

Trochę to dziwne. Z jednej strony karzą stawiać na ekologię itp a u Ciebie takie problemy. Mam nadzieję, że problemu nie będzie,choć projekt zakładał całkiem inny model grzewczy. Muszę popytać zawczasu mojego projektanta i KB.

Trochę to dziwne. Z jednej strony karzą stawiać na ekologię itp a u Ciebie takie problemy. Mam nadzieję, że problemu nie będzie,choć projekt zakładał całkiem inny model grzewczy. Muszę popytać zawczasu mojego projektanta i KB.

No właśnie przez ekologię takie szopki. Jak masz wpisane w projekcie ile energii budynek może zużywać to jest problem ;/

punkt 3.1.3

http://www.warsztatarchitekta.pl/doc/legislacja/2014-11-04-rozp-ws-metodologii-obliczania-charakterystyki-energetycznej.pdf

Edytowane przez Pytajnick

No właśnie przez ekologię takie szopki. Jak masz wpisane w projekcie ile energii budynek może zużywać to jest problem ;/

punkt 3.1.3

http://www.warsztatarchitekta.pl/doc/legislacja/2014-11-04-rozp-ws-metodologii-obliczania-charakterystyki-energetycznej.pdf

To mnie teraz zaniepokoiles. Muszę jutro dzwonić do projektanta i urzędu.

Dostaliśmy Pnb bez problemu nawet dostaliśmy tez dofinansowanie w programie ,,czyste powietrze''

więcej potem napiszę, bo jadę autem;)

Właśnie słyszałem, że można też liczyć na dofinansowanie z tego programu. Ile % zwracają? Bo jak u mnie w urzędzie pytałem to dostałem odpowiedź, że na nowy budynek to tylko dofinansowanie na pompę ciepła.

Właśnie słyszałem, że można też liczyć na dofinansowanie z tego programu. Ile % zwracają? Bo jak u mnie w urzędzie pytałem to dostałem odpowiedź, że na nowy budynek to tylko dofinansowanie na pompę ciepła.

Nieźle... mnie dotychczas wszyscy mówią że dotacja na PC w nowych domach była tylko w zeszłym roku.

Nieźle... mnie dotychczas wszyscy mówią że dotacja na PC w nowych domach była tylko w zeszłym roku.

Bo to prawda. Właśnie w tamtym roku dostaliśmy dofinansowanie i Pnb równiez w tamtym roku.

Jak chcesz mogę podać nr. tel do męza na pw, on to lepiej wyjaśni....o ogrzewaniu równiez. Moje odczucia są takie, ze nic nie robimy a mamy ciepło, bardzo tanio i wszystkie pomieszczenia pod kontrolą w telefonie.

Jedynie, to iz szybko się nagrzewa uwazam za wadę, bo podłoga prawie przez cały czas jest zimna.