matefret19 05.02.2020 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Witam, jak sie pozbyć rurek ogrzewania z salonu żeby zostały katy proste w naroznikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.02.2020 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Zainstalować ogrzewanie podłogowe. Albo grzejniki elektryczne. Rury obciąć, zaślepić.Ale jeżeli to blok, to konieczna zgoda wspólnoty/spółdzielni na ingerencję w instalację CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 06.02.2020 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 (edytowane) Zabudować karton gipsem a uskok zrobić albo w poziomie jako przedłużenie parapetu albo w pionie równo z krawędzią okna ewentualnie trochę wcześniej aby zasłony mogły zakryć okno z 10 cm szerzej. Edytowane 6 Lutego 2020 przez Chris Zielonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 06.02.2020 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Zakończ piony w podłodze a gałazki poprowadź w podłodze i zasil grzejniki od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 06.02.2020 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Dokładnie , zrobić podłogówke tzw suchą bez wylewki , styro np 5cm potem następne paski po 10cm szerokości i grubości 2cm kleisz na tej 5-ce z miejscem na rurki i wszystko albo zalewasz jakąs masą albo kładziesz osb i na nim panele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anixi 06.02.2020 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Mam podłogówkę w mieszkaniu i dzięki temu pozbyłam się rur. Kładłam osb a na to panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 06.02.2020 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Sugerujesz wpuścić wodę o temperaturze przeznaczonej dla grzejników w podłogę? To już wiem skąd pochodzą te wieści o puchnących nogach od podłogówki. Zwykły zawór 3 drogowy załatwia sprawę , nie wiedziałeś tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 06.02.2020 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 No ja też wszystkiego nie wiem co on tam ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.02.2020 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Zainstalować ogrzewanie podłogowe. Albo grzejniki elektryczne. Rury obciąć, zaślepić. Ale jeżeli to blok, to konieczna zgoda wspólnoty/spółdzielni na ingerencję w instalację CO. Jest jeszcze pion zasilający sąsiednie pomieszczenie. Podłogówka w bloku? A temperatura w instalacji? A opomiarowanie? (jeżeli jest to w bloku lub w kamienicy a nie w domku jednorodzinnym) Ogrzewanie elektryczne - ciekawe jakie koszty były by. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matefret19 07.02.2020 00:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Mówisz o zaworze mieszającym? Jeśli tak, to skąd autor weźmie zimną wodę przy tych kaloryferach. Poza tym, pamiętasz pytanie autora? Jeszcze jedno, mogę się mylić, ale ze zdjęcia wnioskuję że to jest salon w mieszkaniu w budynku wieloapartamentowym i może się okazać że jest tam jedno CO na cały budynek. Nie mylisz sie, to salon w mieszkaniu na 2 pietrze. Czyli rozumiem ze umieszczenie tego wszystkiego w podlodze nie wchodzi w gre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 07.02.2020 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Jak podłogówka jedna pętla to zawór RTL powinien załatwić sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts