Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Relax room? Potrzebna pomoc w aranżacji!

krzysztop

Recommended Posts

Witam!

Buduję dom i przy projektowaniu pozostał mi 1 dodatkowy, nieużywany pokój. Żona pozwoliła mi robić co chcę, więc szukam wskazówek/pomysłów :)

Myślałem o:

- mini-kino,

- wolnostojąca sauna z głośnikami, leżakami i relaksującą tapetą na ścianie,

- pokój gier planszowych z siedziskami podłogowymi i niskim stolikiem na planszę i pionki, półka na wszystkie gry.

Ponieważ jestem wielkim fanem DIY i mam do tego narzędzia, ostatnia opcja będzie najtańsza, ale czy będzie najlepsza? Jakieś przemyślenia/inne pomysły?

Informacje dodatkowe: pokój znajduje się na 1 piętrze domu jednorodzinnego, uzbrojony w gniazdka elektryczne i kabel antenowy. Wolałbym nie prowadzić dodatkowych połączeń (woda, gaz), ale jest to możliwe. Możliwy jest również tank do piwa :)

room.jpg room2.jpg

Wymiary 4,7x3,5m, wysokość zmienna zgodnie z przekrojem od 1m do 2,7m.

• 4 weeks później...
Skoro ma to być pokój „dla Ciebie” to sam musisz podjąć decyzję. Nikt Ci nie powie czego potrzebujesz. Co z tego, że napiszemy, że najlepiej się sprawdzi siłownia jak Ty wolisz leżaki? I odwrotnie. Jak zdecydujesz co tam robisz to wtedy napisz, podpowiemy Ci jak urządzić to wnętrze, żeby wyszło fajnie.

ostatnio widziałam ofertę sprzedaży stołu dla graczy - wysuwane podstawki na kubki to oczywistość, ale tam była jeszcze wysuwana podstawka na laptopy (jakby ktoś grał w U-boota). Cały stół miał krawędź, by kości nie spadały podczas zamaszystego rzutu. Do tego była podkładka-mata do rozstawienia jakiejś gry (nie pamiętam nazwy). A całość można było nakryć dodatkowym blatem, jakby w czasie długiej sesji gry gracze chcieli zrobić przerwę na kolację bez składania rozstawionej planszy i kart :)