market 06.02.2020 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 (edytowane) Witajcie moi drodzy. Remont mieszkania, gladzie. Blok z wielkiej plyty. Przyszedl fachowiec, potem znikl - wiec poprosilismy innego o pomoc w dokonczeniu prac. Polozyl gladz, okazalo sie ze efekt jest tragiczny - nierownosci na scianie, "gory" faldy itp. Widoczne bardzo bo na scianie sa dwa zrodla swiatla. Zwalil wine na poprzedniego fachowce - wiec decyzja ze zrywamy wszystko ze sciany do golego betonu. Okazalo sie, ze pod spodem byla odparzona gladz, bardzo slabo sie trzymala sciany. wiec zerwanie jej nie bylo trudne. Wszystko tym razem spec od gladzil robil sam. Najpierw polozyl na sciane grunt. Taki czerwony, z krzemem - po to, aby nowa gladz trzymala sie dobrze. Potem po kilku dniach polozyl MP75. Minelo znowu kilka dni - brak czasu. Przyszedl i na MP75 polozyl grunt. Potem pierwsza warstwa gladzi, potem druga. Efekt jak na zdjeciach - przed szlifowaniem tak to wygladalo. Fachowiec mowi ze gladz byla polozona prawidlowo. Takie nierownosci to sie wg niego szlifuje na gotowo. Obiecal ze wyszlifuje to na idealnie gladka sciane. Dzisiaj przyszedl szlifowac. Zaczal szlifowac. I efekt tragiczny. Niestety twierdzi ze nie wie co jest grane. Zdrapal w jednym miejscu sciane do betonu bo stwierdzil ze chce zobaczyc co sie pod spodem dzialo znowu. Fachowiec mowi ze nie wie co jest grane, i ma dosyc tej sciany. Wspomnial tylko ze temperatura w pokoju byla za duza - 21,2 stopnie mierzone w czasie prac i po pracach (w domu sa czujniki domu inteligetnego ktore monitoruja temperature caly czas - stad znana jest). Pomocy, co sie tutaj dzieje? Ma ktos jakis pomysl? Edytowane 6 Lutego 2020 przez market Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 06.02.2020 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Widać brak umiejętności osoby która wykonywała gładzie .Widać za cienko nałożoną gładż małą packą i efekt jak widać .Samo nałożenie gładzi jest stosunkowo proste ale do zrobienia równej ściany trzeba mieć wprawę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 07.02.2020 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Zmień światło A tak na poważanie to nie widać efektu po szlifowaniu - dodaj fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
market 07.02.2020 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Wstawię gdy będę w domku ogólnie jestem już załamany ta ściana nakładał szerokim narzędziem, ma tez bardzo dobra opinie... czy możliwe żeby to była wina ściany? Trudno mi uwierzyć ze ktoś z doświadczeniem mógłby zrobić złe gładź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 07.02.2020 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 czy możliwe żeby to była wina ściany?( Niestety to nie jest wina ściany. To napewno jest wina fahofcóff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2020 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Co tu dywagować. Gładź mu popłynęła.Ułożył prawidłowo ale mu popłynęła. To moja ocena bo tak miałem.Jak wyschła zgłosiłem i poprawił na swój koszt. Nałożył drugą warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 11.02.2020 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Co tu dywagować. Gładź mu popłynęła.Ułożył prawidłowo ale mu popłynęła. To moja ocena bo tak miałem.Jak wyschła zgłosiłem i poprawił na swój koszt. Nałożył drugą warstwę. Nie wiedziałem ,że gładż potrafi pływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.02.2020 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 chyba chodziło o to, że dodał za dużo wody i podczas zacierania mu spływała ze ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 11.02.2020 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 i za cienko i za wcześnie odczekałby te kilka minut i zacierka lepiej by szła a tak ...... Jak nie potrafi na mokro niech zaciera na sucho do płaszczyzny . A fachman żyrafy nie ma.............? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.02.2020 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 chyba chodziło o to, że dodał za dużo wody i podczas zacierania mu spływała ze ściany. Brawo Ty. Rzadkie to i popłynęło.Jak zacierał to tego nie widział. Zobaczył jak popłynęło i wyschło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts