czeno 08.02.2020 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Panowie podłoga na gruncie, na chudziaku pod ścianami jest papa, czy wystarczy zgrzać papę do tej pod ścianami czy trzeba wywijac? W jakim celu wywija się w ogóle papę na ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.02.2020 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Po co Ci nowy wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czeno 08.02.2020 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Ponieważ ten dotyczy stricte pytania dlaczego nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.02.2020 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Ponieważ ten dotyczy stricte pytania dlaczego nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Przecież Ci w tamtym wątku odpowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czeno 09.02.2020 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Ok, to proszę powiedz jeszcze czy przed położeniem papy trzeba czymś smarować chudziaka czy kłaść bezpośrednio na beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.02.2020 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?348952-Gruntowanie-chudziaka-pod-pap%C4%99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czeno 13.02.2020 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 Dziękuję, znowu wiem nieco mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 13.02.2020 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 (edytowane) Dziękuję, znowu wiem nieco mniej A tak w ogóle to wiesz kogo pytasz? Jakie są jego kwalifikacje i wiedza? Nastukany licznik postów to żadne kompetencje tylko świadectwo wieczornego braku innych, sensowniejszych zajęć. Masz KierBuda (pytanie retoryczne)? To on bierze odpowiedzialność za określone rozwiązania, tu jej nie znajdziesz. Pozdrav, SM Edytowane 13 Lutego 2020 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.02.2020 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 To on bierze odpowiedzialność za określone rozwiązania, tu jej nie znajdziesz. O kompetencjach kierbuda było nie raz i nie dwa. Znasz zakres jego obowiązków? Nie ma w nich doradztwa projektowego - ma robić jak jest w projekcie i nie musi rozumieć dlaczego projektant tak zaprojektował. Dla przykładu wiesz, jaki jest sens takiej kanapki? Pytałem kierbuda, wykonawcy i tu na forum. Nikt nie wiedział. Ja już wiem. Niestety, dowiedziałem się po zrobieniu chudziaka. Podobnie nie miał nic przeciwko takim eLkom, jak w powyższym wątku. Przeceniasz i kompetencje, i zakres obowiązków kierbuda. Pytać, pytać i jeszcze raz pytać. Oczywiście odpowiedzi i sugestie oceniać i nie dowierzać. Masz coś merytorycznego do dodania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 13.02.2020 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 O kompetencjach kierbuda było nie raz i nie dwa. Znasz zakres jego obowiązków? Nie ma w nich doradztwa projektowego - ma robić jak jest w projekcie i nie musi rozumieć dlaczego projektant tak zaprojektował. Dla przykładu wiesz, jaki jest sens takiej kanapki? Pytałem kierbuda, wykonawcy i tu na forum. Nikt nie wiedział. Ja już wiem. Niestety, dowiedziałem się po zrobieniu chudziaka. Podobnie nie miał nic przeciwko takim eLkom, jak w powyższym wątku. Przeceniasz i kompetencje, i zakres obowiązków kierbuda. Pytać, pytać i jeszcze raz pytać. Oczywiście odpowiedzi i sugestie oceniać i nie dowierzać. Masz coś merytorycznego do dodania? To niby to powyżej było merytoryczne?! Pisałem o odpowiedzialności a raczej jej braku za wszystkie "mądrości" ulotkowe które reprezentujesz. A do autora zapytania: jeżeli KierBudowi brakuje wiedzy lub zaangażowania to zmienić lub szukać informacji bezpośrednio u producenta określonego systemu lub materiału. Podstawa: w formie pisemnej! Powtórzę: informacje nabyte na tym forum są w 99% wymysłem polskich Pomysłowych Dobromirów, którzy wypisują androny. EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts