Program93 09.02.2020 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Witam ,Ostatnim czasem zostało zamontowane u mnie okno typu FIX (nieotwieranie) lepszego producenta veka perfectline 70 okno 900x2650 jakieś poszerzenia koszt z montażem 3k zł . Sporo , ale skoro na zamówienie i porządny profil to ok . Przy montażu fachowcy wybili szybę a po obsadzenie okna je oszklili (za ciężkie okno) . W miejscu gdzie są listwy pcv dociskowy szybę wieje zimne powietrze , z montażu wydaje się wszytko ok , ale miałem kamerę termowizyjna wiec zrobiłem zdjęcie do waszej oceny . Proszę powiedzieć czy tak powinno być , czy cos można zrobić i konkretnie co z tymi mostkami przy szybie ? https://zapodaj.net/a721040d86443.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.02.2020 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Ostatnim czasem zostało zamontowane u mnie okno typu FIX (nieotwieranie) lepszego producenta veka perfectline 70 Na pewno kupiłeś OKNO Veka? Czy to taki no name, że nawet producent nazwą się nie pochwalił i "świecił" nazwą producenta profili? Wrzuć fotki, jak wyglądał montaż - bo z tej termowizji niewiele można wywnioskować. Profil 70 to też taki "lepszy" inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.02.2020 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) W tym linku to ja widzę głównie zimny narożnik ściany. Przy szybie normalnie widać zwykłą ramkę międzyszybową. Ps. Wybyli szybę tzn wyjęli na czas montażu, dobrze rozumiem? Ps2. Mostek przy szybie "ograniczysz" robiąc zdjęcie zgodnie z wytycznymi, czyli prostopadle do okna. Edytowane 9 Lutego 2020 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 05.03.2020 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Nie mam zdjęć z montażu , nie robię takich rzeczy . Odchodząc od zdjęcia to chyba nie jest normalne ,że przy oknie fix dostawiając dłoń do ramy czuć delikatny powiew/chłód . Listwy przyokienne dobrze dolegają , może być jakoś źle wpasowana szyba na klinach czy coś innego ? Mogę wezwać gościa od montażu ,ale czy waszym zdaniem mage coś ciekawszego powiedzieć niż "czuć chłód bo jest nieszczelność " ,a on się tego wyprze lub powie ,że to normalne itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.03.2020 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Gdzie ten chłód? Między szkłem a plastikiem? Jak napisał finlandia na fotce widać co najwyżej nieszczelny montaż. A z fotką termowizyjną szyby jest problem - bo dla podczerwieni jest lustrem i nie da się tak zmierzyć temperatury szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.03.2020 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Jeśli wieje to raczej jest to wada. Chyba że okno ma deklarowaną przepuszczalność powietrza na poziomie kl 3 lub słabszej.. to wtedy może wiać zgodnie z papierami. Ale dalej podtrzymuję: ze zdjęcia można wnioskować, że wieje od ściany, a nie w narożniku szyby. Masz lepszy dostęp do tego okna niż my. Jeśli sam nie widzisz dziury którą może wiać, to zrób normalne zdjęcie tego miejsca od wewnątrz i od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.03.2020 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Proszę powiedzieć czy tak powinno być , czy coś można zrobić i konkretnie co z tymi mostkami przy szybie ? To co koledzy piszą to mają rację - mostek jest, ale ściany. Okno przy takim rozmiarze i wysokości tafli szkła zachowuje się jak grzejnik (chłodnik - bardziej pasuje ) typowa konwekcja z góry w dół wychłodzonego powietrza powoduje jego odczuwalny ruch - podmuch. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts