daromz 10.02.2020 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 witam Mam taki problem. Zamontowano mi drzwi teoretycznie z elektrozaczpem zasilacz dostałem do własnego podłączenia. I mam pewne wątpliwości czy to będzie funkcjonowało tak jak oczekiwałem. Pytania:1. Jak to powinno funkcjonować bez zasilacza. Obecnie przycisk w zamku na dole - palce zaczep ruchomy, u góry nie ruchowmy. Ale drzwi w obu przypadkach jeśli ciągnę za pochwyt się nie otwierają. Czy tak powinno być ? 2. Po podłączeniu zasilacza na stałe w obu pozycjach zaczep ruchomy palcem ale ciągnąc za pochwyt się nie otwierają. Przedstawiono mi sytuację, że tylko z zasilaczem będę mógł otwierać drzwi samym pochwytem obecnie nie znając się dochodzę do wniosku innego. W dolnej pozycji powinno otwierać się pochwytem bez zasilacza a z zasilaczem w obu. Przy czym mógłbym ten zasilacz podłączyć do jakiegoś systemu otwierającego czyli karta czytnik lini papilarnych itp. Czy prawidłowo myślę i drzwi są źle ustawione ,że pochwytem się nie otwiera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 10.02.2020 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Skoro "się nie znając", nie lepiej zaprosić elektryka ? On zaraz pochwyt uruchomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daromz 10.02.2020 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Elektryka będę miał trochę później. Jak również wynika z sytuacji zdając się na fachowców można sobie dać wmówić wszystko. Jeśli mam rację to okłamali mnie montazysci. Powiedzieli że jak podłącze zasilacz to będą się otwierać pochwytem. Jutro zrobię tam aferę ale wolałbym się wcześniej upewnić czy przycisk na dole - zamek przesuwa się palcem i czy pochwyt powinien przy pchnięciu otwierać drzwi. Jeśli tak to nie powinni tego zostawić tak montazysci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 10.02.2020 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Ty myślisz dobrze a fachowcy lub montażyści mogli Cię wcale nie oszukać.Jak to się mówi....na dwoje babka wróżyła kwestia niedomówienia szczegółów.Do drzwi z pochwytem istnieje albo przełącznik na tryb dzienny w którym pociągnięcie za pochwyt powinno otworzyć drzwi, albo tak jak sądzisz czytnik lini papilarnych który po podłączeniu zasilacza trzeba jednak odpowiednio skonfigurować ( zaprogramować ) tak aby działał on tylko w przypadku właścicieli. To nie jest sprawa dla Twojego elektryka tylko dla montażystów firmowych którzy powinni dokończyć swoją robotę i poinstruować właściciela o działaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts