wisteria 4 p 10.02.2020 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Mam piwnice pod całością budynku, parter plus poddasze.Pytanie jak ocieplić strop pod częścią garażową i czy w ogóle ocieplać ... bo mam tu watpliwości czy to ma sens..piwnica nieogrzewana , od gruntu myśle dać jakieś 10cm styroduru,ściany piwnicy 10cm styrodur już jest.Strop pod częscią mieszkalną parter wiadomo jakieś10 cm lepszego styro trzeba dać , ale pod częścią garażowo gosp. (w bryle budynku)..Wychodze z założenia że w lecie bedzie chłodzić strop a w zimie dogrzewać jako że w ziemi bedzie cieplej jak na zewnatrz które to ciepło przejdzie mi do garażu na parterze..Prosze o opinie czy dobrze główkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 11.02.2020 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 nie powinieneś stawiać pytania : " czy w ogóle ocieplać ", tylko : ile ocieplić ?przy temp. wewn. większej / równej 16 stopni dla pomieszczeń nad pomieszczeniami nieogrzewanymi ( np. piwnicznymi ) wymogi dla stropu to U=0,25.I teraz możesz sobie policzyć ile masz styropianu na stropie, a ile powinieneś założyć od spodu stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisteria 4 p 12.02.2020 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Rozumie że piszesz o pomieszczeniach mieszkalnych..Ja pytam o strop pod garażem w bryle budynku na poziomie parteru. Żeby sie dobrze zrozumieć. Tam nie musze mieć tych 16 może być i 10 i poniżej ściana działowa od mieszkalnej części bedzie ocieplona w projekcie 5cm styro.może dam 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.02.2020 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) Ja bym dał pod garażem, jednocześnie musisz odizolowac garaż od części mieszkalnej czyli styro również na ścianę w garażu od wewnątrz. Garaż będziesz grzał stratami ciepła z domu Edytowane 12 Lutego 2020 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisteria 4 p 13.02.2020 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 A może jest ktoś kto ma piwnice nad nią garaż a nad garażem sypialnie i jak to pogodzić wszystko razem żeby było tak jak trzeba.W projekcie w sypialni na poddaszu pod wylewką tylko 5cm styro..zdecydowanie za mało..żeby zachować poziom będe musiał w garażu po sufitem dołożyć jakąś izolacje co by garaż nie wyciągał za bardzo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 15.02.2020 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 (edytowane) Masz piwnicę pod całym domem i garażem.Nad piwnicą masz parter plus poddasze.Garaż także nad piwnicą, na tej samej wysokości co parter domu. Dobrze odczytałem posty? Edytowane 15 Lutego 2020 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisteria 4 p 15.02.2020 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Masz piwnicę pod całym domem i garażem. Nad piwnicą masz parter plus poddasze. Garaż także nad piwnicą, na tej samej wysokości co parter domu. Dobrze odczytałem posty? Tak właśnie dokładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 30.05.2021 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 A może jest ktoś kto ma piwnice nad nią garaż a nad garażem sypialnie i jak to pogodzić wszystko razem żeby było tak jak trzeba.W projekcie w sypialni na poddaszu pod wylewką tylko 5cm styro..zdecydowanie za mało..żeby zachować poziom będe musiał w garażu po sufitem dołożyć jakąś izolacje co by garaż nie wyciągał za bardzo.. Teraz dopiero zauważyłem ten post. I jak to ogarnąłeś? Ja mam identyczną sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts