goguś1719517740 17.04.2024 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia Ja po założeniu instalacji w lutym zeszłego roku pierwszą fakturę zaliczkową otrzymałem z końcem czerwca. Później dostałem dopiero fakturę rozliczeniową za cały rok w lutym tego roku. Także trzeba czekać. To być może w maju lub czerwcu coś dostanę , tylko dlaczego my zawsze co do dnia musimy zgłaszać opłacać a inni mogą rok milczeć , ile ci kazali płacić te szacunkowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 17.04.2024 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia str 3 z faktury+prognozy Tauron, zał [ATTACH=CONFIG]468717[/ATTACH] Dzięki. Jak się przegląda faktury z komórki, to wiele rzeczy umyka. [ATTACH=CONFIG]468725[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 17.04.2024 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia Dzięki. Jak się przegląda faktury z komórki, to wiele rzeczy umyka. [ATTACH=CONFIG]468725[/ATTACH] Hmm, ciekawe że u Ciebie w pierwszym zdaniu masz te 2984kWh (jak w trzecim zdaniu), a u mnie jest 0... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 17.04.2024 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia To być może w maju lub czerwcu coś dostanę , tylko dlaczego my zawsze co do dnia musimy zgłaszać opłacać a inni mogą rok milczeć , ile ci kazali płacić te szacunkowe ? Wychodziły jakieś grube setki. Za rok miało wyjść według nich koło 4500zł. Napisałem, że ktoś ich opuścił i że mają zmienić na zerowe zużycie energii. Później płaciłem po kilkanaście PLN co 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 18.04.2024 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia Wychodziły jakieś grube setki. Za rok miało wyjść według nich koło 4500zł. Napisałem, że ktoś ich opuścił i że mają zmienić na zerowe zużycie energii. Później płaciłem po kilkanaście PLN co 2 miesiące. Też tam pojadę i chcę od siebie płacić stale po 250 zł co miesiąc bo tyle nie boli ai rozczarowania nie powinno być dużego , mam 8kwp i pompa która dobowo nie przekracza 25kwh w największe mrozy a takie dni to średni 12kwh z cwu reszta to niespecjalnie duże pobory bo cały dzień wszyscy w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 18.04.2024 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia U mnie wyszło do zapłaty za cały rok ok. 800zł. Mam G13 i łącznie we wszystkich strefach było trochę ponad 4000kWh. Gdyby nie fotowoltaika byłoby to bliżej 6500kWh i do zapłaty jakieś 4000-5000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 18.04.2024 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia To na jaką umowę przejść, by było najtaniej?Mam prosument komfort.Wcześniej było tanio.Teraz, coś się pewnie zmieniło, że mnie dymają.Dodatkowo mam g12W, gdzie w 2 taryfie, mam na styk.Pozostaje jeszcze rozliczenie.Jak się nazywa?Rzeczywiste?Dziękuję za podpowiedzi.Trzeba walczyć z ich patologią.Mamy pewne prawa przyznane, a ZE je naciąga dla własnych interesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek82r 23.04.2024 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Jak uzyskac informacje, ile PLN jest do wykorzystania w depozycie na przyszle okresy po rozliczeniu rocznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 23.04.2024 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Masz na fakturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek82r 23.04.2024 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek82r 23.04.2024 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Tauron podaje jedynie ile pobrano ze zgromadzonego depozytu na zakup kWh bez dystrybucji, a nie ile zostalo w tym depozycie na przyszle miesiace jiz po potrąceniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts