Raven.art 16.02.2020 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Witam, Taki mam dylemat. caly parter w tym kotlownia, bedzie ogrzewany podlogowo. na to wylewka betonowa. i teraz, zanim zainstaluje wszystko w kotlowni chcialbym polozyc tam gres, ale podobno wylewka pod plytki musi byc wygrzana, a skoro pieca jeszcze nie bedzie zainstalowanego to kolo sie zamyka. i badz to madry? Jakies rady? ps. sorry ale nie mam polskich znakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 17.02.2020 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 (edytowane) ja też będę kładł w weekend gres w tym samym celu. Rozmawiałem z instalatorem CO oraz ekipą od jastrychu i nic się nie stanie. na podłodze będzie to 1m x 1,5m mniej więcej plus na ścianie za kotłem. Edytowane 17 Lutego 2020 przez marzar2 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 17.02.2020 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 A po co Wam ogrzewanie podłogowe w kotłowniach? Nie wystarczy ogrzewanie stratami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 17.02.2020 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.02.2020 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 nie wystarczy. Mi wystarcza. Ogrzewanie odpaliłem tylko do wygrzewania (przed położeniem płytek). Od tego czasu najniższa temperatura, jaką tam widziałem to 19*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 18.02.2020 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 @KaizenMając taką wiedzę jak dzisiaj, położyłbyś pętle OP w kotłowni swojego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 19.02.2020 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Pętla nie zaszkodzi zawsze możesz wyłączyć. Ja akurat mam bo mam to jeszcze połączone z wiatrołapem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 19.02.2020 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Oczywiście , że położyć. U mnie w kotłowni wisi rekuperator i ewidentnie od rury z czerpni się wychładza (mimo że niby owinięta wełną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.02.2020 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 @Kaizen Mając taką wiedzę jak dzisiaj, położyłbyś pętle OP w kotłowni swojego domu? Tak, bo kosztuje niewiele a jak np. dom będzie opuszczony jakiejś zimy to łatwo będzie zabezpieczyć przed zamarznięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raven.art 20.02.2020 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 Hejka, dzięki za odzew, niemniej jednak pozostaje pytanie, można kłaść płytki na niewygrzana posadzkę w kotłowni? Jeśli tak to po jakim czasie od zakończenia wylewek. ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.02.2020 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 Hejka, dzięki za odzew, niemniej jednak pozostaje pytanie, można kłaść płytki na niewygrzana posadzkę w kotłowni? Jeśli tak to po jakim czasie od zakończenia wylewek. ? pozdro Bardzo będziesz żałował, jak w pomieszczeniu technicznym płytki popękają czy nawet się odspoją, jak odpalisz ogrzewanie? O ile kiedykolwiek odpalisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 21.02.2020 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 raczej nie będzie kład na całej powierzchni kotłowni tylko pod sam piec / zasobnik wody. Więc będzie to np jak u mnie 1,5m x 0,7 m. Wczoraj jeszcze wyczytalem w internetach ze warto nie robić uzupełniać fug przed wygrzaniem, aby była jakakolwiek cyrkulacja powietrza podczas wygrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts