Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niestety nieszczęścia chodzą parami....

KasiaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No dobra Kasiątko napisuj co i jak, albo wyślij linka do prawowitego. To też jest metoda. Poczyta, pomysli, p.... :roll:

Metoda już przetestowana na forum daje pewne rozładowanie, albo przynajmniej obniżenie poziomu stresu. 8)

PS. Możliwy skutek uboczny nieporządany, szybkie zwiększenie odległości od czytającego. Ale pacjent bardziej tobie znany więc powinnaś wiedzieć na co reaguje alergicznie.

inwestor : bo to jest nasza chora, polska, rzeczywistość ..

W takiej hameryce jest middle class, jest middle middle class i taka middle middle middle class...

A w Polsce to są tylko tacy : którzy mają na wszystko, tacy którym ledwo starcza i tacy którzy nie mają nic ;)

Wniosek : Coś takiego jak klasa średnia, tzn tacy, którzy mają na wszystko, ale bez luksusów, w Polsce nie istnieje a w hameryce jest jej aż 3 rodzaje :)

Mariusz czemu zaraz chora ??? Mamy co mamy sami sobie tak zrobilismy że mamy jak mamy. :roll: Dla jednych jest to chore inni sie w tym czuja bardzo dobrze. W hameryce też nie maja za słodko akurat hameryki za przykład bym nie stawiał. To państwo prawiników, księgowych i dorobkiewiczów. Owszem dla ludzi którzy wyznają zasadę "kasa kasa i jeszcze raz kasa ponad wszystko" to w hameryce może sie podobać ale dla normalnych myślacych ludzi już chyba raczej mniej.

Pozdrawiam

Gość M@riusz_Radom

Daleki jestem od stawiania haMeryki za wzór (między innymi dlatego pisze HAM-ERYKA) zamiast tego wstaw każde inne dowolne państwo gdzie jest middle class....

U nas tego nie ma dlatego jest w narodzie tak silne poczucie krzywdy społecznej i zazdrości ..Bo między bogatymi a resztą społeczeństwa jest PRZEPAŚĆ. Bo ON ma a MNIE nie stac na 1/100 tego na co ON sobie pozwala.I nie powiedziałbym, że jest to tylko i wyłącznie wina tego, że Ci drudzy sa niezaradni zyciowo... :evil:

Ale chyba lekko zbaczamy z tematu przewodniego ;)

Igrzysk i CHLEBA ! :)

Pouczony na PRV poprawiam " HAMERYKI " powinno być ;)

Działek budowlanych i preferencyjnych kredytów 0,05% !!!

No dobra Kasiątko napisuj co i jak, albo wyślij linka do prawowitego. To też jest metoda. Poczyta, pomysli, p.... :roll:

Metoda już przetestowana na forum daje pewne rozładowanie, albo przynajmniej obniżenie poziomu stresu. 8)

Lepiej dać mu numery GG do kilku aktywnych w tym wątku Forumowiczek.. niech sobie pogadugaduje :wink:

Kasiątko nie ma czasu pisać. Naprawia nadpsute relacje rodzinne. I Bogu dzięki !

Jesteście wielcy, really.

pewnie juz probowalas rozmawiac z mezem ale sprobuj jeszcze raz. Moze powinniscie porozmawiac z osoba postronna np z psychologiem albo z rodzicami. Powiedz mezowi o swoich obawach i sprowadz go na ziemie. Mysle ze poprze internet i wypady z kolegami on ucieka od rzeczywistosci

Trzymam kciuki i glowa i uszy do gory

Tak wiele osiagneliscie ze szkoda to marnowac a poza tym macie dla kogo walczyc :)

Stan depresyjny mi chyba przeszedł... Dziękuję za wszystkie odpowiedzi... Nie należę do tych bogatszych z biedniejszych gdyż jak może niektórcyh zainteresuje moja pensja starczy na trzy kredyty mieszkaniowe + żłobek, + opłaty które nie weim jakie bedą gdyż do tej pory mieszkałam na 30 m2 od prau lat. nie liczyliśmy się niestety że mój mąż może zostać zwolniony z pracy po 14 latach (ma 34 lata pracował w firmie od początku), ciężko się nam teraz przestawić i zaaklimatyzować, wszystko jest teraz dla nas skomplikowane... O życiu z ołowkiem w ręku napisałam w tym kontekście że kiedyś nie musiałam się zastanawić czy staćmnie na zakpuy w sklepie spożywczym - nie było w domu to jechałam i dokupiłam parę rzeczy... teraz nie jeżdże chodzę raz na tydzień na bazarek...wiem że wiele ludzi ma gorzej ale mój post był jedynie wyrzuceniem z siebie tego co mnie teraz boli... i zbytnio poweim szczerze nie zastanawiałam się nad tym czy inni mają gorzej czy lepiej....nie był postem bogatej dziewczynki która nagle stała się biedna... Jeść będziemy co mieli gdyż mam kochaną rodzinę...a muszę się martwić gdyż kredyt hipoteczny jest zaciągniety pod ich dom.....

Grzejniki wyregulowane..przyjechała ekipa i je wyregulowała -za darmo - ta co je montowała...

pozdrawiam wszsytkich

Kasia

Mąż wysyła podania o pracę....szuka...najgorsze jest to że idą swięta, pierwsze święta które miałyby u nas - wigilia, obiad...Pewnie będą ale juz nie takie o jakich sobie marzyłam...Niektórzy pewnie nie wiedzą jak to jest że nawet na głupi szmateks mnie nie stać gdzie a jakże kupowałam do tej pory firmowe używane ciuszki dla córeczki a sama ubierałam się u markowych bułgarów ze stadionu...Mój post był napisany pod wpływem chwili co nie zmienia że czuję się teraz wyśmienicie... Wtedy dostałam ostanią pensję jaką mąż przyniósł z pracy + wiadomość iż chodził prosić aby go przyjęli spowrotem ale szef odmówił z głupiego powodu że straciłby teraz na prestiżu wobec pracowników....(zwolnił go pod wpływem "chwili" )Teraz wiem że lepiej, że pojechał do tego kina...Wygadał sie z kolegą, wiem że mu cięzką imnie też jest teraz cholernie ciężko...Ja isę za to wypłakałam na forum...

wiem że takie posty są bardzo osbiste ale po to jest psycholog, każda wypowiedź coś mi dała...a njabardziej to że któs ją przeczytał i odpisał

żyjemy na razie w wielkim bałaganie, porządkujemy powoli, zbieramy drzewo z okolicznych lasów (takie suche, upadłe, nie wycinamy) aby dogrzewać się kominkiem i nie włączać pieca...

żyć trzeba dalej...

dziękuję i pozdrawiam

Kasia

Kasia, uff...dobrze, że to jednak były nerwy, a pracę znajdzie, jeśli szuka - w końcu to mój rówieśnik :)

:o TO JA NB1970 :o

MIMILAPIN TY MASZ FIRME CO ZATRUDNIA 150 OSOB TO MOZE ZNAJDZIE SIE JAKIES MIEJSCE DLA MEZA KASI S , A NIE TYLKO ...UFF.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: