marzar2 18.02.2020 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Szanowni, proponuję utworzyć wątek, gdzie każdy wpisze producenta + model kabiny + rok montażu + informacje czy wszystko jest ok czy był jakieś problemy. Krótki wpis aby osoby szukające kabin miały rzetelne opinie. Producent:Model:Rok montażu:Opinia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 18.02.2020 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Polecam firmy Ravak i Roca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 10.03.2020 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ja mam Koło Nexxt z 2014 roku. Drugi raz bym zamontowal te samą kabinę. Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzowka89 10.03.2020 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Też właśnie szukam kabiny prysznicowej znacie coś godne polecenia? Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.03.2020 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Żadna kabina, tylko walk in. Tafla szkła h=1,9 - 2,0 i posadzka ze spadkiem. Zero szczelin do rozwoju grzybka i inszych wykwitów. Zero przepuszczających uszczelek, rozsypujących się rolek i zawiasów pełnych pieczarek i innego czarnego syfu Ściągaczka do wody po kąpieli i po problemie. Mamy pięć lat i wygląda jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 14.03.2020 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Nie do końca tak jest Bertha. Ja mam kabinę złożoną z osobnych drzwi i ścianki bocznej (ktorą mozna zastosowac jakp walk-in wlasnie). Pod scianka ze szkla zawsze jest miejsce na syf i grzyby. Niewazne, czy scianka stoi na brodziku, czy podlodze. Prysznic trzeba po prostu sprzatac, niwazne jaki on jest. Ja u siebie mam fugi i silikon jak nowe, bo po kazdej kapieli wycieramy wszystko do sucha. Fakt - uszczelki musze wymieniac co jakis czas, bo sie rwą, a te co sa pd nowosci trochę obrosly kamieniem, bo nie wszedzie mozna wytrzec do sucha. Walk-in moze troche prostszy i latwiejszy w utrzymaniu czystosci, ale tez nie do konca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 14.03.2020 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 W temacie czystości nie bez znaczenia jest woda i wentylacja. Ciężko więc jest porównywać, bo ktoś może mieć zmiękczacz wody, rekuperację a ktoś nie. Wiadomo - kabiny bez prowadnic i rolek są mniej uciążliwe od tych, które je mają. Aczkolwiek, są ludzie jak mój kolega, który mówi, że nie wyobraża sobie że otwiera drzwi kabiny na zewnątrz a woda mu kapie na podłogę i trzeba ją zetrzeć. Dlatego woli rolki i ...ich czyszczenie, psikanie smarem silikonowym , co jakiś czas wymianę silikonu przy brodziku, bo coś pod nim rośnie (to akurat "zaleta" bloku i zatykanej wentylacji zimą bo wieje) Przyzwyczaił się i nic go nie przekona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.03.2020 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Nie do końca tak jest Bertha. Ja mam kabinę złożoną z osobnych drzwi i ścianki bocznej (ktorą mozna zastosowac jakp walk-in wlasnie). Pod scianka ze szkla zawsze jest miejsce na syf i grzyby. Niewazne, czy scianka stoi na brodziku, czy podlodze. Prysznic trzeba po prostu sprzatac, niwazne jaki on jest. Ja u siebie mam fugi i silikon jak nowe, bo po kazdej kapieli wycieramy wszystko do sucha. Fakt - uszczelki musze wymieniac co jakis czas, bo sie rwą, a te co sa pd nowosci trochę obrosly kamieniem, bo nie wszedzie mozna wytrzec do sucha. Walk-in moze troche prostszy i latwiejszy w utrzymaniu czystosci, ale tez nie do konca. Jak jest to dobrze wiem, a jest jak piszę. Nie sądziłem że trzeba pisać o sprzątaniu i sprawnej wentylacji. Jeśli komuś leje się po wszystkich ścianach podczas korzystania z prysznica, to pieczarki lubieją takie warunki. Przez 5 lat jedyne co robiłem to wymiana silikonu przy kratce spustowej. Wykonawca wykończył ja kwaśnym siliconem a ten nie lubi się z plastikiem i źle się trzymał. Założyłem silicon obojętny i od trzech lat jest w porządku. Wentylację wyłącza się kwadrans po kąpieli i zero problemów. Gdy projektowałem kryteria były dwa: łatwość utrzymania i możliwość wjazdu wózkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 14.03.2020 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Nie wyobrażam sobie po każdym prysznicu sprzątać coś z podłogi czy tego typu zabiegi ze zbieraniem wody. Na tym polega ten cały walk in? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bernard123 15.03.2020 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jak jest to dobrze wiem, a jest jak piszę. Nie sądziłem że trzeba pisać o sprzątaniu i sprawnej wentylacji. Jeśli komuś leje się po wszystkich ścianach podczas korzystania z prysznica, to pieczarki lubieją takie warunki. Przez 5 lat jedyne co robiłem to wymiana silikonu przy kratce spustowej. Wykonawca wykończył ja kwaśnym siliconem a ten nie lubi się z plastikiem i źle się trzymał. Założyłem silicon obojętny i od trzech lat jest w porządku. Wentylację wyłącza się kwadrans po kąpieli i zero problemów. Gdy projektowałem kryteria były dwa: łatwość utrzymania i możliwość wjazdu wózkiem. Zgadzam się z Berthą zdecydowanie walk-in. Te sylikony są wykańczające... A na podłogę wystarczy położyć dywanik, który potem rzucimy na grzejnik i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki1212 22.04.2020 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Co możecie powiedzieć na temat takiej kabiny z brodzikiem.Chcę zamontować u siebie w remontowanej łazience.MEXEN OMEGA KABINA PRYSZNICOWA 120 x 90 + BRODZIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts