JacekF 18.02.2020 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Witam. Od 3 miesęcy mieszkam w nowym domu. Dom z poddaszem użytkowym, płyty gk, wełna, deski, papa, dachówja. Moja 8 letnia córka nie chce spać w swoim pokoju ponieważ twierdzi że coś stuka w sufit. Przespałem się u niej w pokoju i faktycznie zauważyłem że coś stuka. Dźwięk przypomina stukanie paznokciem w sufit z gk. Nie jest głośne a intensywność co kilka minut raz z jednej raz z drugiej strony sufitu. Przez co może pojawiać się taki stukot? Jakieś naprężenia? Zmiana temperatury dzień noc?Czy u was też takie rzeczy się pojawiają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.02.2020 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Musisz obciąć pazurki myszom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.02.2020 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Coś bliżej. Regularne stukanie, przypadkowe , jakby kamyczki spadały, coś z wiatrem? Całą noc, zaraz po zachodzie słońca? A w pochmurne dni też?Jakieś fusy do wróżenia potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekF 19.02.2020 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Myszy odrzucam ponieważ są to pojedyncze stuknięcia raz na jakiś czas a na strychu są porozkładane trutki i łapki które są nie ruszone. Wiem jak myszy hałasują, praktycznie cały czas je słychać. Co do stukania. Raz stuknie co minutę raz co 10 minut i praktycznie tylko w dwóch miejscach poddasza. Stuka bez względu na pogodę ale wydaje mi się że bardziej stuka gdy jest ciepło na zewnątrz i na noc spada temperatura. Nie trwa całą noc a kiedy się zaczyna to niestety też nie wiem ale napewno stuka gdy idę spać czyli 22-24. Stuka właśnie tak jak by ktoś od góry na płytę gk lub na profile CD zrzucił bardzo mały kamyczek. Pojedyncze stuknięcie. Zauważyłem że identyczny dźwięk pojawia się gdy nacisnę skos poddasza. Wygląda jak by stukał stelaż . Skosy są zrobione na grzybkach w zabudowie pojedynczej a sufity również grzybki ale w zabudowie krzyżowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekF 19.02.2020 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 W drugim pokoju obok także dziś wieczorem słyszałem podobne stuki. Żona mówi że od początku tak stuka. Niestety rzadko bywam w domu wiec nic nie zaobserwowałem. W tym drugim pokoju również stuka tylko na skosach jednak są one mniejsze, trójkątne i żona twierdzi że stuknie kilka razy wieczorem i jest cisza.Także wygląda jak by to była wina zabudowy. Wygląda jak by zabudowa likwidowała jakieś napiężenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Ursa 02.03.2020 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Witam. Od 3 miesęcy mieszkam w nowym domu. Dom z poddaszem użytkowym, płyty gk, wełna, deski, papa, dachówja. Moja 8 letnia córka nie chce spać w swoim pokoju ponieważ twierdzi że coś stuka w sufit. Przespałem się u niej w pokoju i faktycznie zauważyłem że coś stuka. Dźwięk przypomina stukanie paznokciem w sufit z gk. Nie jest głośne a intensywność co kilka minut raz z jednej raz z drugiej strony sufitu. Przez co może pojawiać się taki stukot? Jakieś naprężenia? Zmiana temperatury dzień noc? Czy u was też takie rzeczy się pojawiają? Przyznam, że miałem i mam podobny problem. Określałem dźwięki jako w miare regularne "pstryki". Co się okazało - po kilku latach śledztwa (przyznam szczerze mało intensywnego). Nieimpregnowane deseczki kładzione jako podbitka pomiędzy okapem a ścianą zewnętrzną pracowały jak szalone i szczególnie w suche dni "strzelały". Co ciekawe pracują tak nieustannie z biegiem lat i mimo upływu czasu dalej pracują i strzelają. pozdrawiam łącząc się w problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 02.03.2020 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 zaprosić egzorcystę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts