December 19.02.2020 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Witam! W projekcie mam zaznaczone: Pierwsze warstwy ścian zewnętrznych do poziomu min. 50 nad terenem, wykonać z cegły pełnej klasy 15 na zaprawie cem-wap. marki M5. Ściany mają być z betonu komórkowego. Co sądzicie na temat cegły? Czy jest tam potrzebna? Nigdy nie widziałem takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2020 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 stawiasz dom na wodzie i bez izolacji poziomej, że projektant tak się boi o bloczki z BK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 19.02.2020 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 stawiasz dom na wodzie i bez izolacji poziomej, że projektant tak się boi o bloczki z BK? ale nie krytykujmy konstruktorów ani projektantów bo zaraz ci napiszą, że niszczymy kastę tak jest w projekcie, płać i koniec co tu gadać ? fachowca się nie poprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ACCel 19.02.2020 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Powinien być na forum dział "Ułańska fantazja konstruktorów i architektów" taki typowo obrazkowy Przecież z odpowiednią hydroizolacją można z BK budować piwnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
December 20.02.2020 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 Dzwoniłem na infolinię murator, i najpierw doradca twierdzil że nie widzi cegły w projekcie, ale później stwierdził że beton komórkowy ma dużą nasiakliwosc i ta Cegła musi być. Działkę budowlaną mam na górce, więc wody nie powinno być. Jak sądzicie, mogę dawać suporeks już na pierwszą warstwę ścian? I czy te cegły to wymyśl tylko w moim przypadku, czy mieliście podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2020 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 Co na to twój kierbud? Starczy wpisać do google "dom z betonu komórkowego" - na wszystkich zdjęciach bloczki kładzie się na izolacji poziomej, bez warstwy pośredniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.02.2020 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 Kiedyś to był (przynajmniej w naszym regionie) standard, jeżeli gazobeton to mil być minimum 300-350 od terenu. Ja u siebie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
December 20.02.2020 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 Co na to twój kierbud? No w sumie dopiero zaczynam, i z kierownikiem spotkam się gdzieś za tydzień. Starczy wpisać do google "dom z betonu komórkowego" - na wszystkich zdjęciach bloczki kładzie się na izolacji poziomej, bez warstwy pośredniej. Widziałem te zdjęcie, mam teraz budowy koło siebie, i wszędzie bloczki bez cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2020 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 Zmiany do projektu może wpisać ci kierbud - niech on decyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts