kamilv2 19.02.2020 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Witam Państwa,Odebrałem w tym miesiącu nieruchomość od dewelopera. Inwestycja została wybudowana w sąsiedztwie budynków, które stoją już parę lat. Występują różnice terenów między działkami i stąd sporo tu murków oporowych. Na tyłach mojego ogrodu jest właśnie taki murek. Problem polega na tym, że jest niewykończony, bo inwestor sąsiadującej inwestycji najwyraźniej nie przejmował się*kilka lat temu jego wyglądem od zewnętrznej strony. Zdjęcia opisywanego murka można zobaczyć tutaj https://photos.app.goo.gl/kdPNgMkgYFNfvHjZ7 Moje pytanie to Was forumowicze jest następujące: czym i jak wykończyć ten murek oporowy? Nie mam pojęcia czy murek z drugiej strony został w jakikolwiek sposób zaizolowany przed zasypaniem ziemią. Wygląda na mocno zawilgocony. Stąd moje obawy czy tynk nie będzie od niego odchodził. Może go po prostu pomalować jakaś farbą? Pytanie jaką? Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Z góry dziękuję za propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2020 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Sądząc po stopniu zawilgocenia nie ma izolacji poziomej lub został zasypany ziemią powyżej izolacji. Żaden tynk ani okładzina się nie utrzyma na dłuższą metę. Najlepiej puścić zimozielone pnącze lub na tym tle zbudować pełne ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilv2 20.02.2020 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 Tego się obawiałem Elfir. A co myślisz o pomyśle z farbą? Są jakieś specjalne farby, które utrzymają się w takich warunkach? Zimozielone pnącze zawsze jest opcją ale nie chcę żeby ten murek ograniczał mnie jeżeli chodzi o aranżację przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafiRuX 19.03.2020 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) Może jakąś tanią płytką elewacyjną? Paradyż Cloud Brown Parapet - 2,60 PLN Cerrad Burgund - 3,80 PLN Akurat można znaleźć w w promocji +/- 20% Edytowane 14 Maja 2020 przez RafiRuX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts