Jeremies 24.02.2020 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Pytanie do doświadczonych budujących - mam dwie wersje sposobu rozmieszczenia kabli w domu. Elektryk, który robi mi przyłącze prądowe na działce, robi rozmieszczenie kabli w bruzdach (mam bloczki Porotherm). Firma, która prawdopodobnie będzie robić stan deweloperski domu, upiera się, że jedynie logicznym sposobem jest mocowanie na ścianach i przykrywanie tynkiem. Pytanie kto ma rację? Jak dla mnie, laika w tym temacie, lepszym rozwiązaniem byłoby schowanie kabli w bruzdach choćby ze względu na uniknięcie większej grubości tynku aby przykryć kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 24.02.2020 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Oba mają rację. Jedyny warunek, to przykrycie przewodów warstwą 5 mm tynku, więc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 24.02.2020 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Bruzdy w obecnym porothermie... Ręką mocniej uderzysz i już odlatuje Kładź na ścianach i niech dadzą trochę więcej tynku, 5 mm to absolutne minimum ja bym dawał trochę więcej dla pewności. Materiał aż taki drogi nie jest a robota ta sama . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 24.02.2020 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 U mnie beton komórkowy i beton lany (w piwnicy). Czy też radzicie układać na murze czy jednak bruzdować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 25.02.2020 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 U mnie beton komórkowy i beton lany (w piwnicy). Czy też radzicie układać na murze czy jednak bruzdować? No to już jest Twoja decyzja. Ja bym układał na murze i dał odpowiednią ilość tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts