Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SSZ, taryfa G czy C

Recommended Posts

Dzięki za odpowiedź. Czyli jak mam ssz to jest szansa na taryfę G ale w moim przypadku ma to sens chyba dopiero jak instalacja będzie gotowa bo wtedy mniejsza szansa że wcisną mi C11.
Nieprawda. Znowu powtarzam - co ZE obchodzi instalacja w budynku? Mogę sobie nawet jedną żarówkę powiesić, i nic im do tego.

To, że muszę zglosić gotowość instalacji. Jak jej nie mam to czemu elektryk miałby pisać że jest?
Oczywiście. Zgłaszasz gotowość instalacji zasilającej budynek do podłączenia, i to wszystko. Reszta ich nie obchodzi.

Ale o tym wszystkim to się rozmawia ze swoim elektrykiem, a nie żeby dopytywać na forum.

Edytowane przez elpapiotr

Oczywiście. Zgłaszasz gotowość instalacji zasilającej budynek do podłączenia, i to wszystko. Reszta ich nie obchodzi.

Ale o tym wszystkim to się rozmawia ze swoim elektrykiem, a nie żeby dopytywać na forum.

Nie zupełnie zgłoszenie zgłoszeniem, ale jest oświadczenie z gwiazdkami. Jeśli w projekcie jest jedna żarówka to nie ma problemu, pomiary protokół i podpis;-)

Zawsze można wykorzystać kratkę nr jeden, po co naciągać elektryka;-) Znam takich, którzy chcą ten podpis, a potem kombinują jak zrobić resztę poza elektrykiem i może następnego naiwnego do protokółu znajdą albo i nie jak to remont bez pozwoleń.

To, że muszę zglosić gotowość instalacji. Jak jej nie mam to czemu elektryk miałby pisać że jest?

Ale u mnie była. ES, różnicówka i dwa gniazdka w rozdzielnicy. Nikt nie mówi, że ma być zgodna z projektem.

Elektryk sam to zaproponował, żebym mógł przejść na G. Przyszedł czas, to ogarnął resztę - kwestia dogadania się.

Ktoś z zakładu energetyki patrzy potem na etap budowy domu czy może być taryfa G ?

Nie. Przynosisz wniosek o taryfę G i oświadczenie elektryka że instalacja gotowa i tyle.

Ale u mnie była. ES, różnicówka i dwa gniazdka w rozdzielnicy. Nikt nie mówi, że ma być zgodna z projektem.

Elektryk sam to zaproponował, żebym mógł przejść na G. Przyszedł czas, to ogarnął resztę - kwestia dogadania się.

Nie. Przynosisz wniosek o taryfę G i oświadczenie elektryka że instalacja gotowa i tyle.

Ok dziękuję kolego ;)