teodor2424 25.02.2020 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 (edytowane) Witam.Chciałem szybko uzyskać pozwolenie na budowę hali magazynowej, zacząłem od warunków zabudowy, no i się zaczęło:Gmina ok,zarząd dróg powiatowych - uzgodnienia które komplikują wszystko (przebudowa zjazdu) Co robić bo mam problem, czasu brak, kasy tez na to nie przewidziałem, czy można to jakoś przesunąć w czasie uzyskać inne uzgodnienia?Na gminie mi powiedzieli że to droga wewnętrzna ( ich własność gminy) ale nie mają w planach robić przebudowy zjazdu, nie leży to w ich interesie. w załączniku pismo z zarządu dróg oraz plan sytuacyjny (obecny zjazd niebieska linia - 7m) mam już tylko 5 dni na reakcję, jakieś propozycje? Edytowane 25 Lutego 2020 przez teodor2424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2020 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 teoretycznie to tobie nawet nie wolno tego przebudowywać, chyba, że robisz gminie prezent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 25.02.2020 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No właśnie. To samo mowilem na gminie ze dlaczego mam ingerować w wasza działkę. Oni na to że mogą to wpisać tak jak napisał ZDP w Warunki i wtedy będę musiał się do tego dostosować. Oni mogą jedynie na czas przebudowy dać mi użytkowanie tymczasowe ich terenu. To jakaś parodia, mam wyłożyć kasę robić projekty i pracę na nie swojej ziemi żeby oni nie musieli. No kurna jak to obejść, żeby zrobić a się nie narobić i nie płacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2020 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Cokolwiek zrobisz tam samowolnie, to w sytuacji jakiegoś wypadku na tym skrzyżowaniu, ty też będziesz stroną potencjalnie winną dla prokuratury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 25.02.2020 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Najlepsze że ja tam nic nie chce robić. Mi ten zjazd wystarczy, ale oczywiście zarząd dróg twierdzi inaczej że muszę przebudować sobie zjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2020 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 A co ma zarząd dróg do twojej działki? Przecież ona stoi przy działce gminnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 25.02.2020 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Przy wydaniu warunków zabudowy są powiadamiani o sprawie a że działka nie ma zjazdu bezpośredniego z drogi publicznej tylko z wewnętrznej to pierwsza droga publiczna jest droga powiatowa. Sam nie wiem o co im chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.02.2020 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Sam nie wiem o co im chodzi. Nie o tonaż ? Istniejący zjazd pewnie jest zbyt słaby stąd konieczność przebudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 25.02.2020 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 kolego ja budując dom musiałem takie coś zbudować a ty masz wątpliwości. nie żyjesz na alasce tylko w europie. ps. wara od mojego kominka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 25.02.2020 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyle tylko że tam jest istniejący zjazd, do domów i działek dalszych a ja mam go poprawiać na własną rękę?Mi taki obecny zjazd wystarczy nie bada tam jeździły ciężkie pojazdy. Z drugiej strony ja tylko sąsiaduje z pasem drogowy drogi powiatowej 1 punktem granicznym a nie żadnym odcinkiem na którym miałbym robić zjazd na własną działkę. Mój wjazd będzie z drogi wewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts