Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ķąt dachu

Recommended Posts

Witam mam taki problem chodzi o kąt dachu .W mojej gminie na terenach kategorii*MU*nowa i nadbudowywana zabudowa*musi być kryta dachem typu*45*lub dachem typu sąsiedzkiego.

dachu typu sąsiedzkiego – należy przez to rozumieć dach w formie jak na budynku usytuowanym*w bezpośrednim sąsiedztwie przy tej samej drodze,*

Chciałem postawić parterówke z katem 30 lub 35 stopni

Kupiłem działke narożną z wylanymi fundamentami 110metrow ale projekt do przerobienia .

Dzialka ma w papierach ulice np X i sasiad ma dom z kątem 45 stopni i tu lipa. Ale dom bedzie ustawiony i wiazdy na dzialke mam od ulicy Y i z tej strony sąsiad ma duży kwadraciak nr 1 i dobudowke z nr 1a

czy moge starać sie o zmiane przynależność do ulicy bo niechce budować aż tak wielkiego domu jak myślicie jest jakaś szansa

Gość Arturo72
Witam mam taki problem chodzi o kąt dachu .W mojej gminie na terenach kategorii*MU*nowa i nadbudowywana zabudowa*musi być kryta dachem typu*45*lub dachem typu sąsiedzkiego.

dachu typu sąsiedzkiego – należy przez to rozumieć dach w formie jak na budynku usytuowanym*w bezpośrednim sąsiedztwie przy tej samej drodze,*

Chciałem postawić parterówke z katem 30 lub 35 stopni

Kupiłem działke narożną z wylanymi fundamentami 110metrow ale projekt do przerobienia .

Dzialka ma w papierach ulice np X i sasiad ma dom z kątem 45 stopni i tu lipa. Ale dom bedzie ustawiony i wiazdy na dzialke mam od ulicy Y i z tej strony sąsiad ma duży kwadraciak nr 1 i dobudowke z nr 1a

czy moge starać sie o zmiane przynależność do ulicy bo niechce budować aż tak wielkiego domu jak myślicie jest jakaś szansa

Nie ma szans, wejście do domu może być i od tyłu od ulicy Z ale dom stoi na ulicy X.

Zakładanie w różnych miejscach tego samego tematu niewiele pomoże. Gmina od tego MPZP nie zmieni :)

Jeśli "Chciałem postawić parterówke z katem 30 lub 35 stopni" to po co kupowałeś działkę "na terenach kategorii*MU*nowa i nadbudowywana zabudowa*musi być kryta dachem typu*45*lub dachem typu sąsiedzkiego."?

Idź do gminy i się spytaj czy w nowym pozwoleniu na budowę możesz zmienić wjazd na działkę na ulicę Y: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?100952-działka-narożna-z-której-stronymoże-być-wjazd

Edytowane przez Elfir