daniel81 25.02.2020 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Witam mam taki problem chodzi o kąt dachu .W mojej gminie na terenach kategorii*MU*nowa i nadbudowywana zabudowa*musi być kryta dachem typu*45*lub dachem typu sąsiedzkiego.dachu typu sąsiedzkiego – należy przez to rozumieć dach w formie jak na budynku usytuowanym*w bezpośrednim sąsiedztwie przy tej samej drodze,* Chciałem postawić parterówke z katem 30 lub 35 stopniKupiłem działke narożną z wylanymi fundamentami 110metrow ale projekt do przerobienia . Dzialka ma w papierach ulice np X i sasiad ma dom z kątem 45 stopni i tu lipa. Ale dom bedzie ustawiony i wiazdy na dzialke mam od ulicy Y i z tej strony sąsiad ma duży kwadraciak nr 1 i dobudowke z nr 1a czy moge starać sie o zmiane przynależność do ulicy bo niechce budować aż tak wielkiego domu jak myślicie jest jakaś szansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.02.2020 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Witam mam taki problem chodzi o kąt dachu .W mojej gminie na terenach kategorii*MU*nowa i nadbudowywana zabudowa*musi być kryta dachem typu*45*lub dachem typu sąsiedzkiego. dachu typu sąsiedzkiego – należy przez to rozumieć dach w formie jak na budynku usytuowanym*w bezpośrednim sąsiedztwie przy tej samej drodze,* Chciałem postawić parterówke z katem 30 lub 35 stopni Kupiłem działke narożną z wylanymi fundamentami 110metrow ale projekt do przerobienia . Dzialka ma w papierach ulice np X i sasiad ma dom z kątem 45 stopni i tu lipa. Ale dom bedzie ustawiony i wiazdy na dzialke mam od ulicy Y i z tej strony sąsiad ma duży kwadraciak nr 1 i dobudowke z nr 1a czy moge starać sie o zmiane przynależność do ulicy bo niechce budować aż tak wielkiego domu jak myślicie jest jakaś szansa Nie ma szans, wejście do domu może być i od tyłu od ulicy Z ale dom stoi na ulicy X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 27.02.2020 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Ja ci dam kąt! Usuń tego paprocha spod litery "K", bo paznokciem ekran chciałem wydłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2020 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 (edytowane) Zakładanie w różnych miejscach tego samego tematu niewiele pomoże. Gmina od tego MPZP nie zmieni Jeśli "Chciałem postawić parterówke z katem 30 lub 35 stopni" to po co kupowałeś działkę "na terenach kategorii*MU*nowa i nadbudowywana zabudowa*musi być kryta dachem typu*45*lub dachem typu sąsiedzkiego."? Idź do gminy i się spytaj czy w nowym pozwoleniu na budowę możesz zmienić wjazd na działkę na ulicę Y: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?100952-działka-narożna-z-której-stronymoże-być-wjazd Edytowane 27 Lutego 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts