Afera86 02.03.2020 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 (edytowane) Cześć wszystkim Przy poprzednim mieszkaniu prosiłam o pomoc i dzięki forum wyszło wręcz idealnie. Proszę teraz o radę jak najlepiej wykorzystać przestrzeń na parterze żeby zrobić wyspę w kuchni i żeby nie była aż tak otwarta jak w obecnym projekcie. Dodam, że salon i kuchnia musza zostać w miejscach których są bo budynek już stoi i podłogówka jest tylko niestety w części kuchenno/jadalnianej a nie chciałabym gresu w salonie. Chętnie chciałabym żeby dało się oglądać tv siedząc przy stole Edytowane 2 Marca 2020 przez Afera86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.03.2020 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 (edytowane) przestaw kuchnię do wykuszu. Przy zamianie okna na mniejsze: Przy zachowaniu okien do ziemi: Pod oknem donica na zioła. Ściana naprzeciwko okna - oryginalna serwantka/kredens na rzadziej używane szkła i serwisy. Edytowane 2 Marca 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.03.2020 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 szkoda, że w zasadzie kominek zaplanowany został w miejscu, z którego nie da się podziwiać płomienia. I wejście do spiżarki lepiej zrobić z boku niż od frontu schodów. spiżarka będzie wówczas bardziej pojemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 02.03.2020 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 (edytowane) przestaw kuchnię do wykuszu. Przy zamianie okna na mniejsze: Przy zachowaniu okien do ziemi: Pod oknem donica na zioła. Ściana naprzeciwko okna - oryginalna serwantka/kredens na rzadziej używane szkła i serwisy. Dom w stanie deweloperskim więc okna już są do podłogi. Dokładnie o takiej wersji myślałam jak przedstawiłaś tylko czy nie będzie zbyt wąsko w tym wykuszu ? Jego szerokość to 325 cm. Na przejścia zostaje 100 i 85 cm przy szerokości wyspy 80 cm Wejście od boku znaczy w którym miejscu ? Edytowane 2 Marca 2020 przez Afera86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.03.2020 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 (edytowane) zrobić przejście 115 i wyspę 70 (albo 60 cm + wystająca maskownica, żeby rzeczy nie spadały z drugiej strony) - wejście z boku czyli tam, gdzie rysowałam kredens. Tylko trzeba policzyć wysokości stopni, żeby zmieścic drzwi. nie wiem jak wysoki będzie parter i same stopnie, ale u mnie 2 m jest pod 13 stopniem.Wówczas możesz na prawo i lewo od wejścia umieścić głębsze szafki a nie tylko wąską półkę, jak przy wejściu na wprost, Edytowane 2 Marca 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 02.03.2020 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Może w ten sposób ? Czy 100 cm przejście będzie w porządku po dwóch stronach wyspy ? Na miejscu jak zaznaczyłam kartkami to zdawało mi się wąsko ale nic tam nie ma jeszcze i może takie wrażenie [ATTACH=CONFIG]441373[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 02.03.2020 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 zrobić przejście 115 i wyspę 70 To z drugiej strony zostanie mi przejście 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.03.2020 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 [ a w ogóle będzie pełniło funkcje komunikacyjne? To będzie szerokość drzwi na krótkim odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.03.2020 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Może w ten sposób ? Czy 100 cm przejście będzie w porządku po dwóch stronach wyspy ? Na miejscu jak zaznaczyłam kartkami to zdawało mi się wąsko ale nic tam nie ma jeszcze i może takie wrażenie [ATTACH=CONFIG]441373[/ATTACH] myślałam, ze ze stołu miało być widac TV a kuchnia miała byc nieco schowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 02.03.2020 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 myślałam, ze ze stołu miało być widac TV a kuchnia miała byc nieco schowana? To prawda ale jakoś lubie to rozwiązanie mimo jego wad. Na dłuższa sciane dałabym szafki wiszace i przy nich scianke gk zeby była taka wnęka a na scianie widocznej z salonu bylaby wysoka zabudowa. Z jadalni zasłaniałaby nieco wyspa Kuchnie może też dałabym na tą sciane z szafkami wiszącymi zamiast na wyspie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 02.03.2020 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Wydaje mi sie ze musze zdecydować między tymi dwoma. Które wydaje się bardziej optymalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.03.2020 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 ze stołem we wnęce jest jedna wada - nie da się go rozłożyć, jak będziesz robiła przyjęcie na więcej niż 6 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 03.03.2020 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 To prawda.Myślę tez czy jak stół i kuchnie wniose do tego wykuszu to nie będzie tam zbyt ciasno A salon pusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.03.2020 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 Można też zrobić półwyspę bardziej artystyczną i nietypową (ale wówczas blat będzie dużo droższy niż typowa prosta 60-tka). zaleta, że gotując też da sie oglądać TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 04.03.2020 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Ta ostatnia propozycja bardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 04.03.2020 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Myślisz że moze byc kąt prosty zamiast łuku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.03.2020 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 pewnie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts