Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fundamentowa płyta grzewcza

Aarnn

Recommended Posts

Gość Arturo72
podtrzymuję że twój projekt jest interesujący i dodam, że dziwny w zamiarze. Czy to efekt pracy projektanta, geologa czy kogoś innego? Może to twój pomysł?

Nie uważam, żeby projekt płyty grzewczej był dziwnym pomysłem, wręcz przeciwnie, jest normalnym i bardzo fajnym pomysłem, który ma wiele zalet.

Gość Arturo72
szczególnie cenę i zasadność zastosowania.

Koszt wykonania samej płyty fundamentowej może być niższy od tradycyjnego fundamentu lawowego, w przypadku płyty grzewczej koszt ten może być dodatkowo niższy ze względu na brak konieczności robienia wylewek.

Zasadnosc? Przede wszystkim odizolowania domu od gruntu czyli brak mostków termicznych dodatkowo ograniczenie czyli skrócenie czasu budowy, prostota wykonania.

Gość Arturo72
szczególnie cenę i zasadność zastosowania.

U mnie wyglądało to tak, płytę robiła ekipa od SSO i liczyła mi etap płyty jako etap 0 budowy domu a nie płytę jako dodatkowy element. Wtedy było to 10tys.zl Zerknij na daty na zdjęciach :

[ATTACH=CONFIG]441403[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]441404[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]441405[/ATTACH]

A gdybym miał płytę grzewczą to tak by to wyglądało, żadne mecyje a ogólny koszt byłby niższy bo obyło by się bez wylewki:

[ATTACH=CONFIG]441406[/ATTACH]

Edytowane przez Arturo72

...

Przede wszystkim odizolowania domu od gruntu czyli brak mostków termicznych dodatkowo ograniczenie czyli skrócenie czasu budowy, prostota wykonania.

....

ogólny koszt byłby niższy bo obyło by się bez wylewki:

[ATTACH=CONFIG]441406[/ATTACH]

dobre żarty,

ale, po co się kopać w cudzej sprawie?

Gość Arturo72
przekonywać wierzących? konkretnie.

Narazie jedynym wierzącym w brednie i mity jesteś Ty.

Ja mam płytę,wiem ile za nią zapłaciłem i wiem ile bym zapłacił za fundament lawowy i wiem ile bym zapłacił za podłogówkę w płycie z zacieraniem na gotowo pod panele.

Także powtarzam, skoro nie masz żadnych konkretów a tylko wydumane puste słowa to nie kop się.

Nie pomagałem, ekipę miałem do całego SSO, od płyty po dachówke i rynny.

Stan 0-10tys.zl, mury-12tys.zl, dach-14tys.zl

Edytowane przez Arturo72