Emil1234 04.03.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Witam, mam do remontu poniemiecki dom. Teraz z ganku wchodzi się do kuchni, chciałbym to zmienić (układ pomieszczeń) i rozwiązać to jakoś bardziej sensownie. W grę wchodzi przebudowa ścian (oprócz zaznaczonej na czerwono, jest to ściana nośna i nie można jej ruszyć), przestawienie drzwi itp. W załączniku poglądowy plan fragmentu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 04.03.2020 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 To postaw w kuchni dodatkową ściankę 12cm i po sprawie po co ci kuchnia taka duża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.03.2020 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 a co chcesz w tym domu mieć? To ma zostać parterówka? Mają być sypialnie - ile?I nie zakładaj kilku tematów o tym samym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil1234 05.03.2020 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Tak jest to porterówka i tak ma zostać. Na planie tego nie pokazałem ale przez przejście w prawym górnym rogu wchodzi się do przedpokoju, a z niego jest wejście do łazienki i jeszcze jednej sypialni ale tego nie ruszam Myślałem żeby poszerzyć lekko przejście pomiędzy kuchnią a środkowym pokojem (który ma być czymś na wzór salonu z sofą i TV, chociaż nie wiem czy nie jest trochę za mały bo jest on przechodni do toalety i do tej pory przechodziło się między sofą a TV co było trochę niewygodne) i na środku kuchni postawić kawałek ścianki żeby ją lekko odrodzić, chociaż wizualnie, a te dwa pokoje na dole mają być sypialniami. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2020 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Ganek podzielić na pół. Pół wiatrołap, pół kotłownia. Kuchnię podzielić na kuchnię i łazienkę. Między łazienką a salonem jest wnękowa szafa na pralkę i suszarkę dostępna z korytarzyka. W kuchni P-piekarnik w zabudowie, L lodówka, Z zmywarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2020 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 jeśli dom w rzeczywistości jest inny niz narysowałeś, to oczywiście trzeba inaczej zaplanować wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil1234 05.03.2020 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Elfir wielkie dzięki za zaangażowanie! łazienka jest już zrobiona więc przerobić chcę tylko środek domu, ale pomysł z kotłownią niezły, a z tym też mam lekki problem dzięki, będę myślał dalej jak to rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts