bobrow 07.03.2020 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Mam wrazenie sztucznego generowania problemow ktore nie istnieja Varme - wyrzuć na złom swojego HT Daikina ... i idź ku ...przygodzie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.03.2020 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Mam wrazenie sztucznego generowania problemow ktore nie istnieja Jest wiele dróg...możliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2020 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Spoko- to tylko żarty...Naprawdę jestem zwolennikiem ob. Owsiaka : (A) Róbta co chceta ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 07.03.2020 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 To było do Romka Sam jestem na etapie przeróbki. Jednak mam inne ważniejsze sprawy, więc ten temat może odpali za 2 tygodnie. Są pewne niedoskonałości, jednak warto to rozważyć. U mnie stoją dwie jednostki zewnętrzne daikin i Fujitsu nowe ale bez jednostek wewnętrznych kupiłem za grosze na przeróbke wlasnie Ale nie mam czasu i doświadczenia w tym temacie a monobloka będę montowal u klienta który ma kasę na takie zabawki od strony hydraulicznej ogarniam wszystko jeśli chodzi o gaz to dopiero mam w planie jakieś szkolenie i certyfikat na f-gazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2020 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Romano ! Toś mnie zaskoczył !No bravo Ty za odwagę ( klienta także) ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 07.03.2020 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 (edytowane) Romano ! Toś mnie zaskoczył ! No bravo Ty za odwagę ( klienta także) ! Jaką odwagę ? co za problem podpiąć kabel zasilający do jednostki wewnętrznej takim samym kablem połączyć obie jednostki , kabel 4*0,5 wpiac w busy w obu jednostkach do sterowania ,wsadzic wtyczke do gniazdka połączyć alupexem napełnić dobrze odpowietrzyc i wszystko. Edytowane 7 Marca 2020 przez romano78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2020 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Jaką odwagę ? co za problem podpiąć kabel zasilający do jednostki wewnętrznej takim samym kablem połączyć obie jednostki busem 4*0,5 spiąć obie jednostki połączyć alupexem napełnić dobrze odpowietrzyc i wszystko. Oj nie mój drogi- odwagą jest moim zdaniem działalność gospodarcza. A wiesz dlaczego - ponieważ wiąże się to z odpowiedzialnością. Zakładam , że wiesz co robisz - więc Ci gratuluję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2020 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Wielu sie wysmiewalo i zle mu zyczylo... ale to juz 10 lat... kWh/rok bardzo zblizone... i daje rade bez kominka, jako jedyne zrodlo CO i CWU wtedy nawet pseudo fachowa prasa w to nie wierzyla. Jest juz nowe HT... fajniejszy... moze wymienic tak jak inni wymieniaja iPhone'y Kiedy przyjdzie wymienic... dobrze sie zastanowie co i jak Varme- tak poważnie , to oczywiście życzę Ci (tego co sam sobie, zresztą) jak najdłuższej pracy PC , a jak się spierdzieli jak najszybszej i najtańszej naprawy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 07.03.2020 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 (edytowane) Oj nie mój drogi- odwagą jest moim zdaniem działalność gospodarcza. A wiesz dlaczego - ponieważ wiąże się to z odpowiedzialnością. Zakładam , że wiesz co robisz - więc Ci gratuluję . Możesz jasniej mowa jest o monobloku jeśli nie zauważyłeś Edytowane 7 Marca 2020 przez romano78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2020 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Romano- w sumie to nam tu schlebiasz...Radzisz się nas amatorów jako zawodowiec...Hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2020 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Możesz jasniej Jaśniej się już nie da - jak spierdzielisz sprawę u klienta , to po prostu za to odpowiadasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 07.03.2020 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Jaśniej się już nie da - jak spierdzielisz sprawę u klienta , to po prostu za to odpowiadasz... Nic się nie martw instalacjie robię o paru lat to moja pierwsza pompa mam pozwolenie na montaż mam pospinac wszystko a Serwisant ma przyjechać nadzorować uruchomienie i podbić gwarancjie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2020 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Nic się nie martw instalacjie robię o paru lat to moja pierwsza pompa mam pozwolenie na montaż mam pospinac wszystko a Serwisant ma przyjechać nadzorować uruchomienie i podbić gwarancjie. Wcale się nie martwię- nie moje małpki i nie mój cyrk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2020 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Romano - jeszcze jedno...Poszedł byś na jakiś „fachmeński” kurs i nas „amatorszczaków” tu uświadamiał , a nie radził byś się tu ,..Kulawo to trochę wygląda... PSA do splita też się przymierzasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 07.03.2020 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Wcale się nie martwię- nie moje małpki i nie mój cyrk... W monobloku przecież nie ingerujesz w instalacjie gazową wszystko jest chermetycznie zamknięte i sprawdzone w fabryce jedyne co można spierdzielic to źle podpiąć kabel sterujący 12v można popalić sterowanie co można więcej spierdzielic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2020 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 W monobloku przecież nie ingerujesz w instalacjie gazową wszystko jest chermetycznie zamknięte i sprawdzone w fabryce jedyne co można spierdzielic to źle podpiąć kabel sterujący 12v można popalić sterowanie co można więcej spierdzielic? Spierdzielić można wszystko i wszędzie - pytanie jest o to komu można spaprać sprawę ? Chodzi o uznanie gwarancji...niezależnie od uprawnień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 07.03.2020 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 PS A do splita też się przymierzasz ? Może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 07.03.2020 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Nurek- ja tej szafy „nie kupuję” jako rozwiązanie z monoblokiem... 10 000pln brutto za klamot do Panasa ? Kuźwa - przecież taniej będzie zalać glikol lub założyć wymiennik z drugą obiegówką (wymiennik 900pln, pompka 300pln , śrubunki i klamoty 500pln , i jakaś robocizna...) W tych 10 tyś masz kompletną kotłownię - zbiornik CWU, dodatkowe grzałki do CO, obiegówkę, automatykę itp - w dodatku wszystko skondensowane w jednej szafie wielkości lodówki. Pewnie robiąc to wszystko oddzielnie wyjdzie te 1-2 tyś taniej, ale uważam że wato trochę dołożyć i nie mieć zapapranej kotłowni milionem rurek. Tak jak pisałem - przy wycenie przez firmę, cena z szafą i bez to było 1 tyś zł różnicy. Wcale im się nie dziwię, bo z tą szafą montaż pompy trwał jakieś 3-4 godziny. Jakby mieli robić całą kotłownię to pewnie paprali by się ze 2 dni. Więc mogą zejść z ceny przy montażu, i jest win-win, bo oni mają szybki i łatwy montaż a ja zgrabną kotłownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2020 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 (edytowane) Nurek- wszystko fajnie , tylko co w dobie anomalii pogodowych jak wichury zerwą linie przesyłowe i ups nie wystarczy ? Edytowane 7 Marca 2020 przez bobrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2020 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Może To git- tylko pytanie , który ( z kokei) Twój klient nie będzie już poligonem doświadczalnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts